Robert Kubica törölte emlékezetéből a montreali súlyos balesetet

Vágólapra másolva!
2007.06.14. 14:35
Robert Kubica állítja, már törölte emlékezetéből montreali balesetét, s akkor térne vissza élete legkönnyebben a normális kerékvágásba, ha indulna az 58. Formula-1-es világbajnokság hétvégi indianapolisi futamán. A BMW-Sauber lengyel pilótájának szerepléséről ma dönt a Nemzetközi Automobil-szövetség orvosi bizottsága.
Robert Kubica indulna Indianapolisban
www.autosport.com
Robert Kubica indulna Indianapolisban
Robert Kubica indulna Indianapolisban
www.autosport.com
Robert Kubica indulna Indianapolisban

Kubica mintegy 250 km6órás sebességgel haladt a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, amikor Jarno Trulli előzése közben autója kivágódott a pályáról. A BMW-Sauber felemelkedett a levegőbe, és irányíthatatlanul vágódott bele orral a betonfalba, majd darabokra törve keresztül repült a pályán, és a L’Epingle külső ívénél állt meg.

„Már ki is töröltem emlékezetemből a bukást. Semmilyen ismétlést nem néztem meg. Nem is tudom, kívülről miként nézett ki az eset. Csak azt tudom, mit éreztem az autó belsejében. Jobb is, ha így marad” – jelentette ki Kubica.

A mai 25 perces vizsgálat során a versenyzőnek be kell bizonyítania, hogy 5 mp alatt ki tud szállni kocsijából, s azt ugyanennyi idő alatt tudja mozgatható állapotba hozni. Ezen kívül pszichológiai teszten is bizonyítania kell, hogy nem érez traumát a karambol kapcsán.


Robert Kubica kisebb bokarándulással úszta meg a horrorisztikus balesetet, ezt maga kisebb csodának tartja.

„Még egy lépcsőzés során is súlyosabb sérüléseket szenvedhetnénk. Nincs racionális magyaráazata annak, miként úsztam meg ennyivel. Még csak az ujjam sem tört el” – jegyezte meg a BMW pilótája.

A csapat már szerdán áldását adta Kubica indianapolisi szereplésére, de ha az FIA másként dönt, akkor valószínűleg Sebastian Vettel jut lehetsőéghez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik