Alonso eltökélt, mindenképpen javítani akar a montreali botlás után

Vágólapra másolva!
2007.06.14. 10:40
Fernando Alonso rendkívül eltökélten készül az 58. Formula-1-es világbajnokság hétvégi indianapolisi futamára, mindenképpen javítani akar a montreali botlás, a csalódást keltő hetedik hely után. A spanyol klasszis reméli, az Egyesült Államok Nagydíján nem kell pályára küldeni a biztonsági autót, melynek „szereplése” alapvetően határozta meg kanadai eredményét.
Fernando Alonso reméli, Indianapolisban nem lesz szükség a biztonsági autóra
www.autosport.com
Fernando Alonso reméli, Indianapolisban nem lesz szükség a biztonsági autóra
Fernando Alonso reméli, Indianapolisban nem lesz szükség a biztonsági autóra
www.autosport.com
Fernando Alonso reméli, Indianapolisban nem lesz szükség a biztonsági autóra

„Kemény és frusztráló volt számomra a legutóbbi verseny, csak annak örülhettem, hogy legalább két pontot szereztem” – kezdte nyilatkozatát a kétszeres világbajnok hispán pilóta.

A McLaren-Mercedes csapat 26 esztendős klasszisa így folytatta:

„Összetettben szilárd a második helyem, ezt egy futam eredménye nem befolyásolja - Jó helyzetből várom a folytatást, nagyszerű az autóm, egyértelműen képes a győzelemre. Nagyon várom már, hogy elkezdjük az újabb futamot. Remélem, most nem lesz szükség a biztonsági autóra…”.

Fernando Alonso a montreali futamon többször kisodródott a pályáról, de így is jó helyen érhetett volna célba, ha nem büntetik meg.

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-ben az Egyesült Államok Nagydíját?

Írja be az itt látható számot!
A McLaren-Mercedes spanyol csillaga ugyanis egy ízben akkor ment ki a boxba, amikor a biztonsági autó jelenléte miatt nem tehette volna meg, ezért stop-and-go büntetést kapott.

A spanyol klasszis 2001 óta – 2002-ben nem versenyzett az F-1-ben - öt alkalommal utazott az Egyesült Államok Nagydíjára, először tavaly ért célba, az ötödik helyen zárta a száguldást.

2Az elmúlt években nem értem el jó eredményeket ezen a versenyen, így csak remélni tudom, idén javítani tudok” – jegyezte meg a kétszeres világbajnok.

Az idei összetett versenyben az újonc Lewis Hamilton 8 pontos előnnyel vezet csapattársa, Alonso előtt, míg a konstruktőrök között a McLaren-Mercedes áll az élen.

Indianapolisban 2000 óta rendeznek ismét Formula 1-es futamokat, Mika Häkkinen hat évvel ezelőtti diadalát leszámítva mindig a Ferrari pilótái szerezték meg az első helyet. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öt, míg Rubens Barrichello (2002) egy ízben diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik