Tavaly Michael Schumacher botrányától volt hangos Monte-Carlo

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 15:06
A Formula-1-es világbajnokság futamait követően szinte mindig a versenyről és az izgalmakról vagy a kevésbé érdekes helyzetekről beszélnek a szurkolók, de a tavalyi Monacói Nagydíj után még hónapokig az időmérő edzés volt a téma: Michael Schumacher ugyanis utolsó gyors körében lefékezett és megállt a Rascasse-kanyarban, így a mögötte érkező vetélytársak nem tudták megelőzni a rajtsorrendben. A versenybíróság utolsó helyre sorolta a hétszeres világbajnokot, viták tömkelegét kiváltva. S, hogy a vasárnapi győztesről is szó essék: Fernando Alonso végig vezetve szerezte meg az első helyet a szűk Monte-Carló-i utcákon.
Tavaly külső segítségre szorult a hétszeres világbajnok
www.autosport.com
Tavaly külső segítségre szorult a hétszeres világbajnok
Tavaly külső segítségre szorult a hétszeres világbajnok
www.autosport.com
Tavaly külső segítségre szorult a hétszeres világbajnok

A szabályértelmezésben korábban többször is a határig elmerészkedő hétszeres világbajnok természetesen „szokásos” versenyzői hibaként próbálta feltüntetni tettét. Már egy év telt el az eset óta, de Michael Schumacher azóta sem vonta vissza állítását, de ugyanez elmondható az ellenoldalról is.

Alonso váltig azt hangoztatta, hogy megszerezte volna az első rajthelyet, hiszen az utolsó kanyar előtt három tizeddel „vezetett” Schumi előtt. Akkori csapatfőnöke, Flavio Briatore pedig a Ferrarira is kiterjesztette a vádaskodást, pedig nem árt emlékezni arra, első nagy sikereit éppen Michael Schumacher révén aratta a Formula-1-ben. Igaz, a benettonos idők már régen elmúltak, az olasz menedzser pedig régóta ádáz ellenfele a maranellóiaknak, így a 2006-os szezon végéig korábbi pártfogoltjának is az volt.

A versenybíróság döntése miatt Schumacher az utolsó helyről indulhatott, így a csapat motorcserére is elszánta magát. A hétszeres világbajnok legendát ez nem igazán zavarta, némi szerencsével ötödik lett.

A futamon Alonso, Kimi Räikkönen és Mark Webber vívott sokáig ádáz csatát a győzelemért, de műszaki hiba miatt előbb az ausztrál, majd a finn pilóta szállt ki. Így a spanyol klasszis magabiztos előnnyel diadalmaskodott, élete első monacói F-1-es diadalát ünnepelhette.

Mögötte Juan Pablo Montoya és meglepetésre David Coulthard lett dobogós. A Red Bull-Racing először került a legjobb három közé, így Christian Horner csapatfőnök beváltotta ígéretét, s némi lepellel takarva mártózott meg az istálló medencéjében. A munkatársak természetesen boldogan figyelték a főnök meglepő produkcióját….

Tavaly eseménydús hétvégén hozott a Monacói Nagydíj, remélhetőleg csütörtöktől ismét érdemes lesz Monte-Carlóra figyelni, hiszen a száguldó cirkusz legnépszerűbb futama következik. Sokak szerint ismét a Ferrari és a McLaren csatázik majd az elsőségért, de a miniállam utcái már számtalan meglepetésnek „adtak otthont”, lehet, ezúttal is váratlan események előtt állunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik