A folyamatosan „tanuló” Kimi Räikkönen biztos a javulásban

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 10:49
A Formula-1-es világbajnoki pontverseny negyedik helyén álló Kimi Räikkönen biztos abban, hogy az eddigieknél is jobb eredményeket ér el a következő futamokon, miután egyre otthonosabban érzi magát a Ferrarinál, s folyamatosan többet tud meg a Bridgestone-abroncsokról. A finn klasszis állítása szerint az elmúlt hetekben ugyanazzal a gonddal küszködött, mint Fernando Alonso, vagyis még nem ismerte elég jól a gumikat, ezért nem volt harcban a győzelmekért.
Kimi Räikkönen jó eredményre számít a hétvégén
www.autosport.com
Kimi Räikkönen jó eredményre számít a hétvégén
Kimi Räikkönen jó eredményre számít a hétvégén
www.autosport.com
Kimi Räikkönen jó eredményre számít a hétvégén

"Mindig újabb és újabb dolgokat tanulok meg az abroncsokról, amikor beülök az autómba" – kezdte nyilatkozatát a maranellóiak finn ásza, aki az elmúlt években a McLaren-Mercedes alkalmazottjaként Michelin-abroncsokkal szerepelt.

Kimi Räikkönen még megnyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, de utána kétszer harmadik volt, míg legutóbb Spanyolországban műszaki hiba miatt feladásra kényszerült.

"A gumik eltérnek azoktól, amelyeket az elmúlt években használtam. Ez nehezítette a dolgomat, de ugyanezzel küszködik Fernando Alonso, ő is új csapatban és új abroncsokkal szerepel. Legalábbis ezt mondta" – folytatta Räikkönen.

A finn versenyző és a száguldó cirkusz számos más szereplője a múlt héten Franciaországban tesztelt, s a Ferrari klasszisa meg is nyerte a harmadik és negyedik napi száguldást. Igaz, akkor a nyitó és a második napon is a leggyorsabbnak bizonyuló Lewis Hamilton már nem gyakorolt.

Tavaly korán fejezte be Räikkönen a monacói futamot...
www.autosport.com
Tavaly korán fejezte be Räikkönen a monacói futamot...

"Jól sikerült a tesztelés, ez is növelte az önbizalmamat" – jegyezte meg a Jégember.

Az 58. Formula-1-es világbajnokság ezen a héten a Monacói Nagydíjjal folytatódik, s Räikkönen természetesen bizakodva várja a megméretést.

"Imádom az itteni kihívást, ez a kedvenc versenyem. Mindent megteszek a sikerért, remélem, ez elegendő lesz a jó eredményhez. Az utóbbi időben nem remekeltem az időmérőkön, sokat dolgoztunk az utóbbi időben, hogy javulhassak. Remélem, jó irányba változnak a dolgok" – zárta nyilatkozatát Kimi Räikkönen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik