A realista Hamilton „triplázna”, Alonso javítani akar Monte-Carlóban

Vágólapra másolva!
2007.05.21. 13:39
Az 58. Formula-1-es világbajnokság eddigi négy futamából hármat nyertek a Ferrari versenyzői (Felipe Massa: 2, Kimi Räikkönen: 1), mégis a McLaren—Mercedes vezeti a két pontversenyt. Az újoncként éllovas Lewis Hamilton és az összetettben már kétszer győztes Fernando Alonso is jó szereplést vár a hétvégi Monacói Nagydíjon, de mindketten tudják, kőkemény csata várható, hiszen a maranellói riválisok mindenképpen előzni szeretnének.
Hamilton és Alonso is jó eredményt vár Monte-Carlóban
www.autosport.com
Hamilton és Alonso is jó eredményt vár Monte-Carlóban
Hamilton és Alonso is jó eredményt vár Monte-Carlóban
www.autosport.com
Hamilton és Alonso is jó eredményt vár Monte-Carlóban

„Mindig remekül versenyeztem Monacóban, legutóbbi két látogatásom alkalmával én győztem. Az idei versenyen is harcolni akarok az elsőségért, de ez az élet minden területére igaz. De realistának kell lennem, nem felejthetem el, hogy még csak ötödik versenyemre készülök a Formula-1-ben” – jelentette ki Hamilton.

A brit fiatalember két évvel ezelőtt az F3-as európai sorozat, tavaly pedig a GP2 résztvevőjeként állt rajthoz a világhírű és a nézők körében roppant népszerű utcai „pályán”, s mindkét alkalommal győztesként intették le.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Érdekesség, hogy Lewis Hamilton csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso volt 2006-ban a monacói F-1-es viadal legjobbja.

Idén természetesen nem ismétlődhet meg kettejük közös diadala, a kétszeres világbajnoknak azonban mindenképpen javítania kell, mert a legutóbbi két futamon némileg elmaradt a várakozásoktól.

„A Monacói Nagydíj egyike azon futamoknak, amelyek megnyerését már az év elején a célok közé sorolja az ember. Tavaly én győztem, s rendkívül megható hétvégém volt, s idén is keményen küzdök majd azért, hogy megismételjem a sikert. További ösztönzést jelent, hogy a legutóbbi két versenyem nem úgy sikerült ahogyan azt vártam, noha számos értékes pontot gyűjtöttem” – szögezte le a spanyol klasszis.

Fernando Alonso jól tudja. Monte-Carlóban minden egyes pillanatban figyelni kell, mert a legapróbbi hiba is végzetessé válhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik