Lewis Hamilton úgy érzi, képes újoncként világbajnoki címet nyerni

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2007.05.14. 10:41
Minden idők legfiatalabb pilótája lett Lewis Hamilton, aki egyedül vezeti a Formula–1-es világbajnokság pontversenyét, és úgy érzi, képes megnyerni rögtön az első idényében a világbajnoki címet. A 22 esztendős brit versenyző négy futam után 30 ponttal vezet az összetettben, két ponttal előzi meg csapattársát, Fernando Alonsót.
Lewis Hamilton mindent tökéletesen, hiba nélkül csinál. Már csak az első futamgyőzelem hiányzik
Reuters
Lewis Hamilton mindent tökéletesen, hiba nélkül csinál. Már csak az első futamgyőzelem hiányzik
Lewis Hamilton mindent tökéletesen, hiba nélkül csinál. Már csak az első futamgyőzelem hiányzik
Reuters
Lewis Hamilton mindent tökéletesen, hiba nélkül csinál. Már csak az első futamgyőzelem hiányzik

„Ha továbbra is sikerül pontokat szereznem, és a csapat is versenyképes és megbízható marad, akkor bármi lehetséges – nyilatkozta a Spanyol Nagydíjon szerzett második helye után a hertfordshire-i tehetség, aki a McLaren-Mercedes alapítójától, Bruce McLarentől vette el a legfiatalabb vb-éllovas címét.

„Ez az első idényem, így aztán arra kell számítanom, hogy lesznek hullámvölgyek is. Ennek ellenére hiszek abban, hogy erős pozícióban maradhatok a szezon során.”

Hamilton egyébként már azzal is csúcstartó volt, hogy újoncként az első három futamán kivétel nélkül a dobogón zárt, és a barcelonai második helyével tovább javította ezt a rekordot.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Arról, hogy Bruce McLaren elé került az örökrangsorban, a trinidad és tobagói nagyszülőktől származó vb-újonc így beszélt:

„Egyszerűen elképesztő érzés. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, csak boldog vagyok, hogy a sorozatom folytatódott, hogy továbbra is szerzem a pontokat. Majd meglátjuk, mi történik.”

A 22 éves életkora és zöldfülűsége ellenére hihetetlenül éretten versenyző Hamilton a Spanyol Nagydíj rajtja után a negyedik helyről előre lépett a második pozícióba, amelyet egészen a végéig meg is őrzött.

„Ezen a pályán nem tudsz előzni, ezért az a legfontosabb, hogy az első kanyarban a lehető legjobb helyet szerezd meg” – elemezte a futamot a brit.

„Szerencsére el tudtam menni Kimi (Räikkönen) mellett, Fernando (Alonso) és Felipe (Massa) pedig összeért, így meg tudtam előzni Fernandót, aki nagyon közel volt. Amikor visszajött (a fűről), majdnem eltalált, de sikerült megúsznunk.”

„Nem tudtuk tartani Massa tempóját, de megint egy lépéssel közelebb kerültünk, és – ahogyan neki is elmondtam – hamarosan elkapjuk.”

„(Massa) szép kis előnyt szedett össze, de előttem állt ki tankolni, így tudtam, hogy gyors lehetek, és visszanyerhetek néhány másodpercet. Keményen ráléptem a gázra, de a verseny középső részében nem voltam elég gyors.”

Hamilton végezetül elmondta: ami most történik vele, az maga a valóra vált álom.

Hozzátette: a következő futamon, a Monacói Nagydíjon pályafutása első győzelmét is szeretné megszerezni, annál is inkább, mivel korábban mindig jól ment Monte-Carlóban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik