Mika Häkkinent nem lepte meg Lewis Hamilton kiváló bemutatkozása

Vágólapra másolva!
2007.04.24. 14:53
A kétszeres világbajnok Mika Häkkinent nem lepte meg Lewis Hamilton kiváló Formula-1-es bemutatkozása, de egyáltalán nem biztos abban, hogy a brit újonc a szezon végéig tartani tudja remek formáját. A finn sportember kitért korábbi csapatának esélyeire is, s úgy véli, a McLaren-Mercedes megnyerheti a pontversenyt, mert a következő futamokon további javulás várható az autótól és a két versenyzőtől.
Lewis Hamilton sporttörténelmet írt három dobogós helyezésével
www.autosport.com
Lewis Hamilton sporttörténelmet írt három dobogós helyezésével
Lewis Hamilton sporttörténelmet írt három dobogós helyezésével
www.autosport.com
Lewis Hamilton sporttörténelmet írt három dobogós helyezésével

„Tudtam, hogy Hamilton ilyen gyors lesz, nem lep meg a versenytempója. De még kérdéses, hogy ilyen higgadt és eredményes marad-e a szezon hátralévő részében. Kíváncsi vagyok, hogy továbbra is ilyen remekül koncentrál-e a feladataira” – mondta Häkkinen.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Lewis Hamilton az idei első futamon, Melbourne-ben a harmadik helyen ért célba Kimi Räikkönen és Fernando Alonso mögött, míg Malajziában és Bahreinben csak Alonso, valamint Felipe Massa előzte meg. Így a brit újonc a pontverseny élére került csapattársával és a Ferrari finn klasszisával holtversenyben.

Mika Häkkinen kitért korábbi istállójára is, s rendkívül reménykeltőnek ítélte az eddigi szereplést.

„Nagyon boldog vagyok egykori csapatom eredményei miatt. Végre kiváló teljesítményt nyújt néhány nehéz év után. Ezt már akkor észrevettem, amikor tavaly teszteltem velük. A két versenyző is kivételes produkciót nyújtott eddig, s ez a csapatra is vonatkozik” – jelentette ki a kétszeres világbajnok.

A napjainkban a német túraautós-bajnokságban (DTM) szereplő versenyző szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is kiválóan teljesít, így a McLaren jó eséllyel pályázik a végső elsősé(gek)re.

„Nagyon megbízható az új autó, ez pedig nagyon fontos. A versenyzők rendkívül motiváltak, csúcsteljesítményre ösztönzik egymást. Lehet, hogy most még a Ferrari áll az élen, de ők már csak visszaeshetnek, míg a McLarenben rengeteg tartalék rejtőzik.” – zárta mondnadóját Mika Häkkinen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik