Räikkönen majdnem úgy járt, mint Senna 1988-ban Monacóban

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 17:27
A legutóbbi öt évben a McLaren-Mercedest erősítő Kimi Räikkönen maga számára is meglepetést okozott azzal, hogy megnyerte az 58. Formula-1-es világbajnokság első futamát, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat. A vasárnap nagy fölénnyel diadalmaskodó finn sztár majdnem úgy járt, mint Ayrton Senna 1988-ban a Monacói nagydíjon, amikor ellankadt a figyelme, és odacsapta a McLarenjét a kikötői alagút előtt a korlátnak. A Jégember bevallotta: tíz körrel a leintés előtt majdnem elaludt a Ferrariban.
Kimi Räikkönen megoldotta a feladatát rádiókapcsolat nélkül is
Kimi Räikkönen megoldotta a feladatát rádiókapcsolat nélkül is
Kimi Räikkönen megoldotta a feladatát rádiókapcsolat nélkül is
Kimi Räikkönen megoldotta a feladatát rádiókapcsolat nélkül is

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Amikor aláírtam szerződésemet, akkor azt gondolta, milyen jó lenne, ha a lehető leggyorsabban futamot nyerhetnék. A melbourne-i siker azonban a vártnál sokkal gyorsabban jött. Azonnal nyertem az 'ágaskodó lovacska' autójával” – mondta Räikkönen.

A finn klasszis még sohasem nyert idénynyitó futamon, így öröme még nagyobb volt az ausztráliai pályán.

Ráadásul sikerének értékét az is növeli, hogy az időmérő edzés, rajtsorrendről döntő szakaszában és a futamon is az övé volt a legjobb köridő, s természetesen a végső siker után is köszönhették.

„A lehető legjobban kezdtem a Ferrarinál, egy nagy álmom valósult meg” – jegyezte meg a finn sztár.

Räikkönen végig uralma alatt tartotta a futamot, szinte végig vezetett, pedig nem is számíthatott csapata rádiós segítségére.

„A csatlakozó meghibásodott, senkivel sem tudtam beszélni. Szerencsére mindent kidolgoztunk előzetesen, így ötvennyolc körön át csak arra kellett figyelnem, hogy betartsam a tervet.”

„De tíz kör lehetett a befutóig, amikor hirtelen csökkent a koncentrációm, az igazat bevallva, majdnem elaludtam.”

„Emiatt az egyik kanyart rosszul vettem, mert leblokkoltak a kerekeim. De ekkor magamtól is tudtam, nem kellett senkinek sem szólnia, hogy fel kell ébrednem!” – mondta a maranellói istálló új ásza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik