Már vitatják az idei Ferrari szabályosságát. Mozog a padlólemez?

Vágólapra másolva!
2007.03.20. 15:47
Amerikai médiaértesülés szerint kétségek merültek fel a Ferrari idei Formula-1-es autójának szabályossága felől, de hivatalos tiltakozás még nem érkezett a Nemzetközi Automobil-szövetséghez (FIA). A SPEEDtv.com úgy tudja, hogy a padlólemez állítólag mozog, ez pedig nagy sebességnél kedvezően hat a légellenállásra.
Kimi Räikkönen simán nyert Mlebourne-ben
www.autosport.com
Kimi Räikkönen simán nyert Mlebourne-ben
Kimi Räikkönen simán nyert Mlebourne-ben
www.autosport.com
Kimi Räikkönen simán nyert Mlebourne-ben

A médium úgy tudja, a McLaren-Mercedes áll az ügy hátterében. A wokingi istálló fönöke, Ron Dennis meg is szólalt az ügyben.

„Két-három versenyt meg kell várni, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Akkor kiderülhet, hogy szabályos vagy sem a megoldás”- mondta a McLaren egyik legfontosabb vezetője.

Ron Dennis hozzátette, semmi meglepő nincs a kíváncsiságban, a szezonok elején a rivális csapatok sokszor várnak választ az új szabályok tisztázásában.

A szakember egyébként a maranellói csapatot nem említette meg név szerint, csak általánosságban beszélt a „megszokott” gondról, az eltérő szabályértelmezésből fakadó kérdésekről.

A Ferrari egyik munkatársa is véleményt formált a padlólemez-kérdésben.

„Mindig ez történik, amikor a Ferrari a leggyorsabb. Nem először fordul elő, hogy kérdések merülnek fel autónk szabályosságát illetően” – jegyezte meg a maranellóiak alkalmazottja.

Az tény, hogy a melbourne-i Albert Parkban a Ferrari felülmúlta ellenfeleit, elsősorban a végsebesség terén.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik