Fisichella gyorsabb autót vár a rajtra

Vágólapra másolva!
2007.02.14. 12:29
Giancarlo Fisichella szerint a Renault jó úton halad, de picivel gyorsabb autóra lesz szükség ahhoz, hogy beérje a Ferrarit. Az olasz Formula-1-es versenyző szerint kiváló az esélyük a maranellóiak beérésére, de még sokat kell dolgozniuk a „terv” megvalósításához.
Nagy feladat vár idén Giancarlo Fisichellára és Heikki Kovalainenre
Reuters
Nagy feladat vár idén Giancarlo Fisichellára és Heikki Kovalainenre
Nagy feladat vár idén Giancarlo Fisichellára és Heikki Kovalainenre
Reuters
Nagy feladat vár idén Giancarlo Fisichellára és Heikki Kovalainenre

„Picit elmaradunk a Ferraritól, de megfelelő potenciállal rendelkezünk. Jó úton haladunk, de kicsit nagyobb sebességre lenne szükségünk” – mondta Fisichella a www.autosport-com-nak a barcelonai tesztelés során.

Tény, a téli gyakorlásokon általában a Ferrari vagy a McLaren szerzi meg a napi elsőséget, a Renault egyelőre csak a lista alsóbb pozícióit foglalja el. Természetesen ez nem jelent még sokat 58. Formula-1-es világbajnokság esélyeivel kapcsolatban, de nem lehet lebecsülni a tapasztalatokat.

„Heikki (Kovalainen) mostanában új vezetőszárny-csomagot próbált ki, jobbnak is tűnt a korábbinál. Lehet, hogy ez a módosítás vezet a javuláshoz. Én is ki szeretném próbálni, elképzelhető, hogy stabilizálódik az autó egyensúlya. Remélem, hogy nagyobb lesz a leszorítóerő, hiszen ezzel a teljes beállítás is javulhat” – tette hozzá bizakodva a tapasztalt olasz versenyző.

Fisichella saját csapata után kitért a mezőny többi résztvevőjére is, s mindenkiről volt egy-két dicsérő szava.

„A többség tett egy lépést előre: a Ferrari kiválónak tűnik, főleg hosszabb távokon, a BMW és a McLaren is jó. A Williamsnek is voltak már eredményes napjai. Jelenleg talán a Ferrari a legjobb, főleg az eddigi barcelonai teljesítmény alapján. Teljesítménye elsősorban az első és az utolsó néhány körben jobb, mint a McLarené, vagyis egyenletesebben képes a kiváló időeredményre. Kedden jó munkát végeztek, sokat számít, hogy rengeteget dolgoztak már együtt a Brisgestone-nal. Ez előnyt jelent számukra” – zárta mondandóját az olasz versenyző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik