Előrelépést tervez a Red Bull-istálló

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 14:57
íkep5 align=left>A Red Bull-csapat közelebb akar kerülni a közvetlen élmezőnyhöz az 58. Formula-1-es világbajnokság futamain, vagyis a vezetés sokat vár a pénteken bemutatott új autótól, a Renault-motorral felszerelt RB3-tól. Az istálló a barcelonai pályán tartotta sajtóprezentációját.
Reuters
Reuters

„Lehet, hogy örök optimistának tartanak, de hiszek az előrelépésben. Az a minimum, hogy elérjük a magunk által kitűzött célokat” – jelentette ki Mark Smith technikai igazgató, majd hozzátette: - Nagyon várom már az új autók közös szereplését, hiszen a Formula-1-ben többféle tervezési filozófia valósul meg. Adrian Newey gondolatmenete alapvetően eltér attól, amit az elmúlt négy-öt évben a Renault-nál tapasztalhattam. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire megyünk az új kocsival.”

A Red Bull vezető szakembere hozzátette: látszólag minimális eltérések mutatkoznak a rajtrácson felsorakozó autók között, de a pályán mégis nagyban eltér a teljesítményük.

Christian Horner csapatfőnök osztja Smith optimizmusát, sőt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy David Coulthard és Mark Webber a győzelemért is harcban lehet.

„Be akarunk kerülni a „nagyfiúk” közé, a dobogós helyezésekért szeretnénk csatázni. Persze tudjuk, kiváló ellenfelekkel kell harcolnunk” – mondta a Red Bull-főnök.

Horner azt is elmondta, hogy nehezen kiszámítható szezon előtt áll az F-1, hiszen számos fontos változás történt a mezőnyben.

„Michael Schumacher visszavonult, Fernando Alonso csapatot váltott, nemrég Adrian Newey elhagyta a McLarent a kedvünkért. Fontos változások történtek, s reméljük, hogy ki tudjuk használni az esélyt”.

A március 16-18-án az Ausztrál Nagydíjjal induló 58. világbajnokság futamain a rutinos David Coulthard és a Willaimstől érkezett Mark Webber ül majd a Red Bull-csapat versenyautójában,
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik