Alonso csak a triplázással lenne igazán elégedett

Vágólapra másolva!
2007.01.15. 16:35
A Renault-val duplázó Fernando Alonso a McLaren-Mercedesnél sem adja alább, csak akkor lenne elégedett, ha megnyerné az 58. Formula-1-es világbajnokságot. A wokingi csapat hétfőn 19 órától Valenciában mutatja be idei autóját, az utcai száguldást követi a sajtóprezentáció.
EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A BEMUTATÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT!
EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A BEMUTATÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT!
EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A BEMUTATÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT!
EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A BEMUTATÓRÓL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT!

A szakértők egy része az elmúlt hónapokban már kifejezte kétségét a spanyol pilóta esélyeit illetően, hiszen 2006-ban a McLaren nem nyert futamot, autói csak az edzéseken igazolták, időnként a szurkolók reményeit. Ezért adódik a kérdés: mire lesz képes Alonso új csapatában?

Hamilton máris otthonosan érzi magát

Lewis Hamilton újoncként várja az 58. Formula-1-es világbajnokság rajtját, alig néhány hete kötött szerződést a McLaren-Mercedessel, de a rövid idő alatt máris új „otthonra” lelt.

„A csapatnál dolgozó srácok többségét már ismertem korábbról, így nem okozott gondot a beilleszkedés. A legnagyobb feladatot az autó megismerése jelenti, így nagyon fontosak leszenk a téli tesztek. Korábban ugyanis szinte csak annyit tettem, hogy beültem a kocsiba, s azonnal száguldhattam. Az F-1 azonban természetesen más. Eleinte ugyanis nem te vezeted az autót, hanem az irányít téged” – mondta a fiatal brit reménység, aki tavaly megnyerte a GP2-es sorozatot.
„Csak a bajnoki cím megvédésével tudnék hibátlan választ adni. Nem tagadom: ez a legfőbb célom a 2007-es sorozat előtt. A legutóbbi két sorozat megnyerése után nem mehetek úgy az év első futamára, hogy azt mondom, elégedett lennék egy dobogós helyezéssel. A legjobb akarok lenni” – szögezte le Alonso.

A spanyol versenyző szerint másként nem is lenne értelme a csapatváltásnak.

„Ugyanaz a célunk: az első hely! Remélem, hogy olyan autóval szerepelhetek, amellyel esélyem lesz a címvédésére, s bízom abban, hogy a csapatot is világbajnoki címhez segíthetem” – jegyezte meg a spanyol sztár.

Fernando Alonso azt is elárulta, egyelőre kedvező tapasztalatokat szerzett a wokingi istállónál.


„Nagyszerű lesz a kapcsolatunk. Most kezdjük az igazi felkészülést. Többé-kevésbé ismerem a csapat munkastílusát. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a McLaren Technology Centre összes munkatársán érzem a hatalmas elszántságot és elhivatottságot” – jelentette ki Alonso, aki hétfőn este a tavalyi autóval, az MP-21 kódjelű konstrukcióval száguld majd Valencia utcáin.

A kétszeres világbajnok december egy napon át már tesztelte a wokingi csapat 2006-os kocsiját, ehhez a Renault engedélyére volt szükség, mert előző szerződése csak az év utolsó napján járt le.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik