Barcelonában, Alonso és Räikkönen nélkül

Vágólapra másolva!
2006.11.27. 13:32
Alig öt héttel a brazíliai évzáró verseny után a Formula-1-es csapatok kedden ismét „pályára lépnek”: Barcelonában szinte az összes csapat elkezdi a téli tesztelést. A Circuit de Catalunyán azonban elsősorban a fiatalok adnak ízelítőt tudásukból, hiszen a csapatot váltó klasszisok, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint Kimi Räikkönen sem száguldhat az őket az előző istállójukhoz kötő szerződésük miatt, míg Jenson Button sérülés okán marad távol.
Lewis Hamilton péntek óta tarthatja magát Formula-1-es versenyzőnek
Lewis Hamilton péntek óta tarthatja magát Formula-1-es versenyzőnek
Lewis Hamilton péntek óta tarthatja magát Formula-1-es versenyzőnek
Lewis Hamilton péntek óta tarthatja magát Formula-1-es versenyzőnek

A hatalmas átalakuláson áteső Renault-csapatot a legfrissebb hírek szerint a tesztpilóta, a GP2-es sorozatban idén ezüstérmes Nelsinho Piquet, valamint az Alonso helyére igazolt finn Heikki Kovalainen képviseli.

A tavaly és idén is mindkét pontversenyben győztes francia csapat most próbálja ki élesben először a Bridgestone-abroncsokat, hiszen eddig a száguldó cirkuszt az idei szezon végén az új szabályok miatt elhagyó Michelint használta. Pat Symonds főmérnök szerint a péntekig tartó tesztelés során szinte csak a gumipróbákkal foglalkoznak.

Alonso új csapata, a McLaren-Mercedes szintén „gumiváltás” hatásait fürkészi majd a népszerű barcelonai pályán. A kétszeres világbajnok idén még nem tesztelhet a wokingiakkal, de így is érdemes lesz figyelni az alakulatra.

Lewis Hamilton ugyanis először ülhet autóba F-1-es versenyzőként, s nyilvánvaló, hatalmas érdeklődés kíséri debütálását. Rajta kívül a McLaren két hivatalos tesztpilótája, Pedro de la Rosa és Gary Paffett is mozgalmas napok elé néz.

A BMW-Sauber is három versenyzővel érkezik Barcelonába: Robert Kubica mindhárom napon, Nick Heidfeld kedden és szerdán gyakorol, míg Timo Glock csütörtökön jut szóhoz.

A Red Bull szintén kihasználja mind a három napot, s ugyanez vonatkozik a Ferrarira és a Williamsre.

A maranellóiak barcelonai „összeállítását” még nem közölték, de valószínűsíthető, hogy Luca Badoer és Marc Gené, a két állandó tesztelő jut szóhoz. Räikkönenre még nem számíthatnak, s Felipe Massa esetleges szerepléséről sem érkezett hír.

A Hondánál Rubens Barrichello, Christian Klien és James Rossitter szerepel, s Barcelonában láthatják majd a Toyota, a Toro Rosso és a Spyker autóit is.

A közkedvelt barcelonai pálya vonalvezetése
A közkedvelt barcelonai pálya vonalvezetése
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik