Fisichella: Jövőre világbajnok lehetek!

Vágólapra másolva!
2006.11.06. 12:29
Giancarlo Fisichella úgy érzi, jövőre megnyerheti a Formula-1-es világbajnokságot, amelyért a kétszeres győztes, s a McLarenhez szerződött eddigi csapattárs Fernando Alonsóval és a Ferrarihoz igazolt Kimi Räikkönennel kell majd csatáznia. Az olasz versenyző szerint esélyeit növeli, hogy az elmúlt két évben alaposan megismerhette a Renault-csapat autóját.
Flavio Briatore csapatfőnök tanácsait hallgatja Fisico
Flavio Briatore csapatfőnök tanácsait hallgatja Fisico
Flavio Briatore csapatfőnök tanácsait hallgatja Fisico
Flavio Briatore csapatfőnök tanácsait hallgatja Fisico

„Biztos vagyok abban, hogy világbajnok lehetek. Egyike leszek a legnagyobb esélyeseknek Räikkönnenel és Alonsóval együtt” – szögezte le a római születésű klasszis a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

A rutinos Fisichella az elmúlt két évben Alonso árnyékában volt a Renault-nál, ritkán tudta tartani a lépést csapattársával. Ezt jól mutatja, hogy a spanyol csillag kétszer világbajnok lett, míg az olasz pilóta csak 5. és 4. lett. Alonso 14, míg Fisico 2 futamgyőzelmet aratott…

Az olasz versenyző most úgy árzi, hogy a kétszeres világbajnok távozása megnyitja előtte az utat, s végre igazán nagy sikereket arathat.

„Kiváló szezon előtt állok, nagyon várom már a következő évet. Nagy kihívást jelent majd, hogy én vezethetem a világbajnok csapatot. Ez lesz életem legjelentősebb esélye. Minden eddiginél keményebben dolgozok majd, hogy fejlesszem az új autót. Biztosítani szeretném, hogy a csapat olyan szinten legyen, mint eddig” – mondta Giancarlo Fisichella.

A 33 éves versenyző 1996 óta szerepel az autósport elitkategóriájában, s 179 futamon 3 győzelmet aratott. Összetettben még egyszer sem volt „dobogós”, az idei szezonban megszerzett 4. hely számít a legjobb eredményének. A 2007-es szezonban az újonc, de tesztpilótaként már számottevő F-1-es tapasztalatokkal rendelkező finn Heikki Kovalainen lesz a csapattársa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik