nemzetisport.hu 2018.12.18 19:34 Frissítve: 2018.12.18 19:55

Vidi: „Nem a jobb csapat jutott tovább” – Kovács Zoltán az El-búcsúról

Félévértékelő interjút adott a klub hivatalos honlapjának Kovács Zoltán, a Mol Vidi FC sportigazgatója. Az elöljáró szót ejtett az Európa-liga csoportköréről – amelyből megítélése szerint a Chelsea mögött nem a csoport második legerősebb csapata jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba – és az esetleges téli erősítésekről is.

Kovács Zoltán szerint a BATE Boriszov nem jobb csapat a Vidinél (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Nagyon fontos megnézni, hogy milyen irányba haladunk. Jól megfigyelhető, hogy évről évre fejlődünk. A nemzetközi porondtól tavaly az Európa-liga playoffkörében búcsúztunk, míg idén a magyar csapatok közül toronymagasan mi jutottunk a legtovább. A Bajnokok Ligája-főtáblához is nagyon közel voltunk, de lehet, hogy a BL-csoportkör még túl korai lett volna. Úgy is, hogy az AEK ellen megérdemeltünk volna a továbbjutást” – mondta Kovács Zoltán a molvidi.hu-nak adott videointerjújában.

„A klub, a szurkolók és a játékosok is nagy sikerélményekkel gazdagodtak. A futballisták rengeteget profitálhatnak abból, hogy helytálltak a Chelsea ellen és oda-vissza legyőzték a PAOK-ot. Lehet, hogy tiszteletlen lesz, amit mondok, de a Vidinél nem jobb csapat jutott tovább a csoportból. Mi is vagyunk legalább annyira erősek, mint a BATE. Biztos vagyok benne, hogy nem kell újabb hat évet várnunk arra, hogy egy magyar csapat, vagy éppen a Vidi ismét bejusson a csoportkörbe az egyik európai kupában” – folytatta a székesfehérváriak sportigazgatója.

„Letettük a névjegyünket, mindenki büszke lehet a mögöttünk hagyott fél évre és a teljes évre is. Bajnokok lettünk, stadiont avattunk és csoportkörbe jutottunk a nemzetközi színtéren, ráadásul az utolsó fordulóig megvolt rá az esélyünk, hogy továbbjussunk az egyenes kieséses szakaszba. Ezt nagyon sokan irigyelhetik és irigylik is tőlünk” – vélekedett Kovács.

A sportigazgató elmondta, a Vidi január 7-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra, a játékosok addig egyéni edzésterv alapján dolgoznak. Kovács szót ejtett arról is, várható-e erősítés a fehérváriaknál a téli átigazolási időszakban.

„A legnagyobb erősítés, ha együtt tudjuk tartani a keretet. Meggyőződésem, hogy ez sikerülni fog. De természetesen minden csapatot lehet erősíteni. Becsapnánk magunkat, ha azt mondanánk, hogy nekünk nem kell. Dolgozunk tovább és reményeink szerint januárban lesznek bejelentenivalóink” – bizakodott Kovács Zoltán.

A TELJES INTERJÚT A LEJÁTSZÓRA KATTINTVA TEKINTHETI MEG!Forrás: molvidi.hu

2019.10.03 22:33:07

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Tanulsága tehát rengeteg van a csütörtöki mérkőzésnek.

2019.10.03 20:26:07

Európa-liga B. Á.

Gabriel Martinelli a Ligakupa után az Európa-ligában is duplával mutatkozott be.

2019.10.03 18:23:27

Európa-liga T. I.

A United legalább két tizenegyes gyanús szituációt megúszott a mérkőzésen. A hajrában aztán Rashford sem kapott meg egy büntetőt.

2019.10.03 15:50:48

Európa-liga H. D.

Hiába játszott veszélyesebben az orosz csapat, a spanyolok megbüntették a hibáikat.