Vidi: A mi harci mentalitásunkkal minden lehetséges – Marko Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.27. 08:37
null
Nikolics kijelentette: csapata győzni megy Athénba (Fotó: Molvidi.hu)
Ki mondja, hogy a szerbek, a bosnyákok, a macedónok és a horvátok nem tudnak együtt élni? – teszi fel a kérdést a Sport1.ba bosnyák lap, amely szemlézte a török Anadolu Agency hírügynökség Marko Nikoliccsal készített interjúját.

 

 

„A futballban testvériség és egység van, ők pedig mindannyian – Lazovics, a Scsepovics fivérek, Hadzic és Nikolov – jó emberek. Semmi megosztottság nincsen, tényleg fenomenálisan működnek együtt” – nyilatkozta a Mol Vidi FC labdarúgócsapatának edzője.

A szakembert a Bajnokok Ligája playoffjának első mérkőzése után néhány nappal faggatták, és Nikolics elismerő szavakkal illette délszláv játékosait. „Anel Hadzic Ausztriában tanult meg futballozni, a Ried, a Sturm, majd a török Eskisehirspor után érkezett meg, és azonnal pótolhatatlanná vált. Nagyon hálás játékos, egyike azoknak, akiket minden edző kedvelne, hiszen hihetetlen munkát végez a középpályán. Nagyon intelligens, a mérkőzés alakulásának függvényében bárhol lehet játszatni, és tudom, hogy sohasem hagy cserben.”

Nikolovval kapcsolatban elmondta, ő sem hazájában nevelkedett, hanem Gheorghe Hagi akadémiáján, és csak a Videoton előtt játszott otthon, a Vardar Szkopje csapatában. „Klubja történelmi menetelésének részese volt, azaz játszott a 2017–2018-as Európa-liga csoportkörében, onnan sikerült megszereznünk őt, megelőzve jó néhány csapatot az érte folyó versenyben. Nagy harcos, sokat fut, tökéletesen beleillik a taktikai elképzeléseimbe.”

A tapasztalt szerb trió, Danko Lazovics, Sztefan és Marko Scsepovics mellett megemlítette a francia Negót, a zöld-foki szigeteki Stopirát, a brazil születésű, de már magyar válogatott Viníciust, és az olyan rutinos magyar játékosokat, mint Juhász Roland és Huszti Szabolcs. „És itt van a fiatal Kovács István, aki a magyar futball legnagyobb tehetsége, ezt láthattuk az AEK Athén elleni mérkőzésen is” – mondta 26 éves középpályásáról.

Kovács István jó formában futballozik a szezonban (Fotó: Szabó Miklós)
Kovács István jó formában futballozik a szezonban (Fotó: Szabó Miklós)

 

Nikolics szerint a szezon kezdete előtt senki sem hitt abban, hogy csapata ilyen messzire juthat, ennek ellenére a luxemburgi Dudelange, a bolgár Ludogorec, majd a svéd Malmö ellen is sikerült továbbjutni. A keddi, athéni visszavágót azonban nem a legjobb helyzetből várja csapata, hiszen a múlt héten a Groupama Arénában 2–1-es vereséget szenvedett úgy, hogy Huszti Szabolcs kiállítása miatt több mint fél órát emberhátrányban játszott.

„Győzni megyünk Athénba. Az AEK nagyon erős csapat, bár az első mérkőzés eredményét egy sor balszerencsés körülmény befolyásolta. Amíg azonos létszámban voltunk a pályán, addig egy-nullára nyertünk – mondta tréfásan. – Mind a két gólt emberhátrányban kaptuk, ezért hiszek abban, hogy van esélyünk a visszavágón. Nem vagyunk Barcelona vagy Atlético Madrid, de a mi harci mentalitásunkkal minden lehetséges.”

Annak ellenére, hogy talán a videós visszajátszás segíthetett volna a magyar csapatnak, Nikolics örül az angol sajtó azon információjának, miszerint az UEFA mérlegeli a videotechnika bevezetését a Bajnokok Ligája és az Európa-liga negyeddöntőitől. „Nem vagyok a technikai fejlesztések híve, mert ezekkel a labdarúgás elveszíti a varázsát. De az is igaz, hogy Huszti és a görög játékos kiállításánál is szigorú volt a játékvezető, és ezek a hibák befolyásolták a mérkőzés végeredményét” – mondta.

Nikolics nem felejtette el megemlíteni, hogy micsoda fejlődésen ment át a magyar futball, legalábbis infrastrukturális tekintetben.

„A magyar bajnokság különleges, tizenkét csapat verseng egymással, és mindegyik fantasztikus stadionnal rendelkezik. Az Újpesté a legrosszabb, az pont olyan állapotban van, mint az újvidéki létesítmény. Ezzel mindent el is mondtam” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik