Videoton: Annyit kockáztatunk, amennyit a Genk játéka enged - Sousa

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 18:29
null
Paulo Sousa taktikát gyárt (Fotó: Szabó Miklós)
Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a belga Genk elleni, sorsdöntő Európa-liga-csoportmérkőzés előtt. A fehérvári csapat a hosszú időre kidőlt Stopirát leszámítva legerősebb felállásában kezd csütörtökön.

 

 

„Nagyon jó csapat a Genk, egyénileg is remek labdarúgók alkotják a keretet. Védekezésből rendkívül gyorsan és eredményesen vált támadásra. Az első mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, és akár másmilyen eredmény is születhetett volna. Holnap este mindent megteszünk azért, hogy megragadjuk azt a fantasztikus lehetőséget, amelyhez most olyan közel járunk. Ha sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, akkor elmondhatom majd azt, hogy edzőként ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzésem.

Annyit kockáztatunk, amennyit a Genk játéka enged. Vélhetően annyi kockázatot a Genk sem fog vállalni a holnapi mérkőzésen, mint amennyit hazai pályán, hiszen vezeti a csoportot, és az utolsó mérkőzését otthon játszhatja majd a Basel ellen. Stopirát leszámítva a legerősebb felállásban léphetünk pályára”– idézi Sousát a vidi.hu, ahol a vendégek szakvezetője is kifejtette gondolatait a csütörtök estével kapcsolatban.

„A hétvégi bajnoki vereségünket nagyon sajnáljuk, de azt a mérkőzést lezártuk, már nem foglalkozunk vele – mondta Mario Been, a genkiek vezetőedzője. – Nagyon fontos, hogy többet birtokoljuk majd a labdát, mint ellenfelünk, és ezáltal több helyzetet alakítsunk ki. Ugyanakkor tudjuk, hogy ellenfelünk arra vár, hogy hibázzunk, és ha ez megtörténne, azt biztos, hogy kegyetlenül kihasználná, ezért nagyon koncentráltan kell futballoznunk, nem engedhetünk meg magunknak egyetlen hibát sem. Megnéztük a Videoton FC hazai nemzetközi mérkőzéseinek felvételeit, egyértelmű, hogy a csapat legnagyobb erőssége a védekezés. Lesznek sérülés és eltiltás miatt hiányzóink, de megfelelően tudjuk pótolni őket. Nagyon bízom a pontrúgásainkban, főleg a szögleteinktől várok sokat. A fehérvári csapat – főleg hazai pályán – nagyon erős, ezért nem szabad lebecsülni, mi sem tesszük ezt. Természetesen nem elégednénk meg a döntetlennel, a győzelemért fogunk harcolni, de ha aláírhatnám most, hogy holnap egy pontot szerzünk, az utolsó fordulóban pedig nyerünk hazai pályán, akkor azt elfogadnám. De mivel erre nincs lehetőség, ezért holnap is győzelemre fogunk játszani!"

EURÓPA-LIGA, G-CSOPORT
5. FORDULÓ (NOVEMBER 22.)
Videoton–RKC Genk 19.00 (Tv: Story4)
FC Basel–Sporting 19.00
6. FORDULÓ (DECEMBER 6.)
Sporting–Videoton 21.05
RKC Genk–FC Basel 21.05
AZ ÁLLÁS
M Gy D V L–K Gk P
1. RKC Genk 4 2 2 8–4 +4 8
2. VIDEOTON 4 2 2 5–5 0 6
3. FC Basel 4 1 2 1 4–4 0 5
4. Sporting CP 4 2 2 2–6 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik