Újpest: nincs UEFA-licenc, a Diósgyőr indul az El-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 18:34
Az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Bizottsága másodfokon sem adott helyt az Újpest európai kupaindulásának, így a Diósgyőr vehet részt az Európa-liga küzdelmeiben. A magyar szövetség eddig nem kapott választ az UEFA-tól a méltányossági kérelemre, így kimondta a végső szót. 

„Az Újpest 1885 Futball Kft. 2014. május 20-án nyújtott be fellebbezést az MLSZ Klublicenc Adminisztrációhoz, az Elsőfokú Licencadó Bizottság 2014. május 14. napján kelt, NB I klublicencet megadó és UEFA klublicencet elutasító határozatával szemben – áll az MLSZ határozatában. – A fellebbezésben a klub kéri a Fellebbviteli Licencadó Bizottságot, hogy amennyiben az UEFA megadja a hatályos MLSZ Klublicenc Szabályzatban és a hatályos UEFA Klublicenc Szabályzatában is szereplő „3 éves szabály" alól a felmentést úgy a nemzetközi (UEFA) klublicencet az Újpest 1885 Futball Kft. részre a Fellebbviteli Licencadó Bizottság adja meg. A „3 éves szabály" alóli felmentési kérelmet a fellebbezés benyújtását megelőzően az MLSZ közvetítésével az UEFA klublicenc adminisztrációjához az Újpest már beadta.

A klublicenc alapeljárást legkésőbb május 30-án le kell zárni, és a licencesek névsorát az MLSZ az UEFA részére köteles eljuttatni. A Fellebbviteli Licencadó Bizottság ülésére tehát a lehető legkésőbbi időpontban került sor. Az UEFA azonban a mai napig nem adta meg az Újpest által kért engedélyt.

Mivel a hatályos Klublicenc Szabályzat 92.§ -a szerint UEFA licenckérelem esetében csak az UEFA adhat felmentést a „3 éves szabály alól", a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak nem volt lehetősége az UEFA licencet megadni.

Az UEFA az MLSZ részére a licenc átruházás tárgyában 2014. januárban megküldött levelében adott arról tájékoztatást első alkalommal, hogy kizárólag azokban az esetekben adta meg a felmentést a „3 éves szabály" alól, amelyekben bizonyítható módon, a licencet átadó társaság kötelezettség állománya teljes körűen átadásra került a licencet átvevő félnek, mely az Újpest licenc átruházása során nem történt meg. Az UEFA Klublicenc Adminisztráció vezetője ezt a kijelentést a napokban az MLSZ részére címzett elektronikus levelében megerősítette."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik