UEFA: elutasították az FTC fellebbezését, marad a zárt kapu

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 12:31
null
Az új FTC-stadion első európai kupamérkőzése zárt kapus lesz az UEFA döntése alapján (Fotó: Veres Viktor)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága elutasította a Ferencváros kérelmét a Rijeka–FTC Európa-liga-selejtezőn történt incidensekkel kapcsolatban, így a zöld-fehérek következő hazai európai kupamérkőzésüket zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani.

Az UEFA a rijekai mérkőzésen a vendégszektorban elhelyezett, rasszistának és kirekesztőnek minősített transzparensek miatt büntette meg a Ferencvárost még 2014 augusztusában. Az FTC ezt követően fellebbezett az ítélet ellen és kérte a szankciók törlését, illetve mérséklését.

„Az ügy miatt a Ferencvárost mintegy 60 millió forintos kár éri, az elmaradt jegybevételek, a megfizetett 50 000 euró és az UEFA eljárások költségei formájában” – írta a fradi.hu.

A Ferencváros már játszott európai kupamérkőzést zárt kapuk mögött: 1990-ben sorozatos szurkolói kihágások után a dán Bröndby elleni mérkőzést játszották nézők nélkül. Ez volt az első eset, hogy magyar csapat zárt kapus büntetést kapott az UEFA-tól – a zöld-fehérek egy fordulóval korábban, az Antwerp ellen Zalaegerszegre voltak már „száműzve”, ám ott is voltak rendbontások, így jött a stadionbezárás.

1989-ben a Ferencváros–Admira Wacker mérkőzést játszották Szegeden, miután a zöld-fehérek saját stadionját két mérkőzésre betiltotta az UEFA, ebből az első az Admira, a második az egy évvel későbbi, Antwerp elleni találkozó volt.

A Ferencváros korábban sikerrel fellebbezett az UEFA-nál, amely eltörölte a csapatra az El-selejtezõ elsõ fordulójában, a máltai Sliema Wanderers ellen rendezett párharccal összefüggésben kiszabott 20 ezer eurós pénzbüntetést és csak a szektorbezárást tartotta fenn.

Az NB I 2013–14-es bronzérmese a második számú európai kupasorozat selejtezõjének elsõ fordulójában kiejtette a Sliema Wandererst, majd a második körben kettõs vereséggel búcsúzott a Rijekával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik