Helyzete sem volt a Trabzonnak a Vidi ellen

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 19:52
null
Nikola Mitrovicsék a Slovan és a Gent után a török Trabzonsporral küzdöttek (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A Videoton fegyelmezett játékkal gól nélküli döntetlent játszott a Trabzonspor vendégeként az Európa-liga playoffkörének első mérkőzésén. A viszonylag eseménytelen összecsapás után a döntés a visszavágóra maradt.

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET ITT OLVASHATJA!

A szlovák Slovan Bratislava és a belga Gent kiejtése után egy lépésre került a Paulo Sousa vezette Videoton az Európa-liga főtáblájától. Ez az egy lépcsőfok (vagy inkább kettő, ha a jövő heti visszavágót külön számoljuk) viszont nem tűnt egyszerűnek, hisz a fehérváriak a török bajnoki harmadik Trabzonspor pályáján játszottak.

Paulo Sousa, a Vidi portugál trénere szerette volna megtörni a Trabzon jó sorozatát, a csapat az El-ben nem kapott ki hazai környezetben az előző idényben.Most sem kapott ki, de a Vidi nagyon értékes döntetlent ért el. Ráadásul úgy, hogy a törököknek gyakorlatilag helyzetük sem volt.

A MÉRKŐZÉS

Elkezdődött az összecsapás – érdekes módon öt perccel az eredeti kezdési időpont előtt.

Az első negyedórában a Trabzonspor játszott fölényben. A török csapat nyomott ugyan, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A Videoton támadásai rendre elhaltak a felezővonalnál.

A találkozó a második negyedórában sem hozott sok változást, azzal a különbséggel, hogy már egy-két szabadrúgást is elvégezhetett veszélyes helyről a hazai csapat. A 33. percben például Marek Sapara a bal alsó sarok mellé tekert.

Nagyon sok volt a durva, túlzottan keménynek tűnő szabálytalanság az első félidőben, de a játékvezető nem szankcionálta túlzottan ezeket a belépőket. Mindössze Marco Caneira kapott sárga lapot.

Sok izgalom nem volt az első játékrészben, a Videoton remekül tartotta magát Törökországban – Paulo Sousa együttese minden bizonnyal addig elérte, amit akart.

A második játékrészből még tíz perc sem telt el, amikor Alanzinho veszélyes lövésénél Mladen Bozsovicsnak kellet bravúrral védenie.

A játékrész derekán kijött a nem is olyan komoly szorításból a Videoton, s volt, hogy hosszabb időt is a török térfélen töltött. Ami szembetűnő volt, hogy néha gyors kontrával operáltak a fehérváriak.

Aztán a nagy helyzet is elérkezett a Videoton számára, sőt Paulo Sousa együttese negyedórával a vége előtt a találkozó legnagyobb lehetőségét dolgozta kis. Walter Lee a jobb szélen remekül cselezett befelé, jobbal lőtt, Onur Kivrak kapus azonban nagyot védett. A kipattanó Nikolics Nemanjához került, de nem tudta átvenni a labdát.

A végén egy labdaszerzés után Walter Lee is gólt lőhetett volna, de a kapusba lőtte a labdát.

A fehérvári együttes hazai pályán a továbbjutást kiharcolhatja a jövő héten.

VÉGE! 0–0

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET ITT OLVASHATJA!

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
TRABZONSPOR (török)–VIDEOTON 0–0
TRABZONSPOR: Kivrak – Balci, Kacar (Yumlu, 74.), Bamba, Celustka – Colman (Alanzinho, a szünetben), Zokora – Sen (Öztekin, 42.), Sapara, Adin – Halil Altintop. Vezetőedző: Senol Günes
A kispad: Ajvaz (kapus), Öztorun, Mierzejweski, Vittek
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira – Tóth B., Mitrovics – Oliveira (U. Nikolics, 87.), Sándor (Renato Neto, 81.), Walter Lee – Torghelle (Nikolics N., 74.). Vezetőedző: Paulo Sousa
A kispad: Tujvel (kapus), Szekeres, Héctor Sánchez, Kovács I.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik