Soldado nagyon elszúrta, Guarín nagyon belőtte, Gulácsiék kiestek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.26. 21:25
null
A Fiorentina szurkolói örülhettek
A Gulácsi Péterrel felálló Salzburg kettős vereséggel búcsúzott a labdarúgó Európa-liga 16 közé jutásért rendezett párharcában a Villarreallal szemben. A Fiorentina kiejtette a Tottenhamet, az Internazionale egy órát emberelőnyben játszva a végén bombagóllal nyert a Celtic ellen. A címvédő Sevilla kettős győzelemmel jutott tovább a német Borussia Mönchengladbachhal szemben, a Besiktas pedig tizenegyesekkel búcsúztatta a Liverpoolt.

FIORENTINA (olasz)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol)

Az első mérkőzés után nem dőlt el semmi, így izgalmas visszavágóra volt kilátás. A vezetést könnyen megszerezhették volna a vendégek, de Roberto Soldado londoni pályafutása során már sokadszorra választott rendkívül ügyetlen megoldást. Nem sikerült ugyanis Nacer Chadlinak passzolnia a labdát, pedig ketten vezették azt a kapusra.

A Fiorentina sokkal szervezettebben és koncentráltabban futballozott, hogy mást nem mondjunk: Mario Gomeznek az 54. percben sikerült egyedül megoldania azt, amit korábban Soldado egy társ segítségével sem tudott.

A 71. percben pedig Mohamed Szalah kihasználta a vendégvédők elmélázását, lecsapott a labdára, amelyet közelről helyezett a kapuba. Két góllal nyert a Fiorentina, és továbbjutott.

INTERNATIONALE (olasz)–CELTIC (skót)

Az Inter az első mérkőzés 3–3-as végeredménye és a mostani találkozón Virgil van Dijk 27. percbeli kiállítását követően kényelmes helyzetben érezhette magát. Ennek ellenére a megnyugtató gólt egészen a 88. percig nem sikerült megszerezniük a milánóiaknak, akiknek persze a gól nélküli döntetlen is elég lett volna. Fredy Guarín végül húszméteres bombagóllal tette nyugodttá a hazai szurkolók számára az utolsó perceket.

Guarín gólja 0:55-től

SALZBURG (osztrák)–VILLARREAL (spanyol)

Elvérzett a Salzburg
Elvérzett a Salzburg

A Salzburg a legrosszabbkor veszítette el a szezonban hazai veretlenségét az európai porondon. A Villarreal 2–1-es előnyről kezdhette meg a Gulácsi Péterrel felálló osztrák csapat elleni visszavágót, amelyen a 18. percben Marco Djuricin első európai kupagóljával ideiglenesen a Salzburg került előnybe összesítésben.

Spanyol részről Luciano Vietto volt a legaktívabb, így nem keltett meglepetést, hogy az argentin játékos egyenlített az első fél óra végén. Az állás, ami már a Villarrealnak volt kedvező, sokáig nem változott, de aztán Vietto a 76. percben tett róla, hogy lehűtse a hazai reményeket (2–1). Ráadásul nem sokkal később az előtte gólpasszt jegyző Giovani dos Santos megadta a kegyelemdöfést egy gyors támadás végén.

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH (német)–SEVILLA (spanyol)

Borzalmasan indult a hazaiak számára a visszavágó, villámgyors kontra után ugyanis Carlos Bacca, a Sevilla kolumbiai támadójának lövése Martin Stranzl testén irányt váltott, és a labda a hálóban kötött ki. A spanyolok átengedték a területet a Mönchengladbachnak, és kontratámadásokra rendezkedtek be, de a német együttes kitartó rohamainak csak tíz percig sikerült ellenállniuk. Granit Xhaka lapos lövése Sergio Rico lába között került a kapuba. Vitolo félpályás szólójával hamar válaszolt a Sevilla , de nem örülhettek sokáig a spanyol szurkolók, mert a büntetőterületen belül Thorgan Hazard mellel maga elé tette a labdát, és a hálóba bombázott.

A második félidő elején Bacca harmadszor is megszerezhette volna a vezetést, de Yann Sommer bravúrosan hárított. A németek rövid idő alatt visszavették az irányítást, Hazard és Wendt többször is veszélyeztetett, Max Kruse és Xhaka pedig a kapufát is eltalálta. A 69. percben egyik legjobbját vesztette el a Borussia, második sárgáját követően Xhaka hagyta el a játékteret. A kiállítás után felbátorodott a vendégegyüttes, Vicente Iborra a lécet találta el, Vitolo azonban a csereként beálló Kevin Gameiro passzából megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát, és biztossá tette a Sevilla továbbjutását.

DINAMO KIJEV (ukrán)–GUINGAMP (francia)

A kijeviek a mai estét megelőzően a legutóbbi hét hazai meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, amikor élvonalbeli francia csapattal mérkőztek meg, de a Guingamp ellen jól sikerült az első félidő, Lukasz Teodorczyk (aki csereként állt be Miguel Veloso helyére) Oleh Huszev szögletét követően fejelt a vendégek kapujába a 31. percben.

A szünet után mindössze egy perc kellett a vendéglátóknak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, a 47. percben Vitalij Bujalszkij vette be Jonas Lössl hálóját. Ugyan Christophe Mandanne visszahozta a reményeket a Guingamp számára, de a 75. percben Huszev büntetője végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát. A hazai ultrák ennek ellenére nem bírtak magukkal, rendbontás miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, amelyet végül mégis sikerült befejezni (kilenc perc hosszabbítás után).

LEGIA WARSZAWA (lengyel)–AJAX (holland)

Hiába kezdett bátran az előző meccsen 1–0-s vereséget szenvedő Legia, az Ajax három perc alatt két gólt szerzett Arkadiusz Milik és Nick Viergever révén. Az első félidő vége előtt tovább növelte előnyét a holland csapat, Milik ügyesen gurította el a labdát Dusan Kuciak hasa alatt (3–0).

A második játékrészben sokkal összeszedettebb volt a hazai csapat, számos helyzetet alakítottak ki, Jasper Cillessennek pedig többször is hárítania kellett. A Legia végül nem tudta feltörni az Ajax védelmét, a hollandok pedig fölényes, 4–0-s összesítéssel léptek tovább.

BESIKTAS (török)–LIVERPOOL (angol)

Küzdelmes, brusztolós mérkőzésen kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, majd azt, ahogyan a hazaiak egyre inkább fölénybe kerültek. A 72. percben szép lövéssel sikerült is vezetést szerezniük Tolgay Arslan jóvoltából, egyben sikerült ledolgozniuk összesítésbeli hátrányukat. A törökök azonban nem tudták kihasználni, hogy lelkileg megerősödtek a góltól, hiszen nem szorították be az angolokat, nem kényszerítették hibára a vendégeket. Egyetlen veszélyesebb lövésük a kapufát súrolta, az a gólpasszos Demba Ba érdeme volt.

A ráadásban a francia-szenegáli légiós a hosszabbításban is aktívnek bizonyult, a gólhoz amúgy közelebb járó Besiktas egyetlen igazán veszélyes lövése is az ő nevéhez fűződik. Végül a tizenegyespárbajra maradt a döntés. Elsőnek Demba Ba állt oda, és nem hibázott. Miként az utána következő nyolc játékos sem. Érkezett az alapsorozat utolsójaként a liverpooli Dejan Lovren, aki viszont a kapu fölé lőtt. Továbbjutott a Besiktas! Az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban a 2004–2005-ös BL-döntőben még sikerült a Liverpoolnak megnyernie a Milan elleni tizenegyespárbajt, ezúttal azonban nem jött össze a siker.

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK
19 ÓRÁS MÉRKŐZÉSEK

Borussia Mönchengladbach (német)–Sevilla (spanyol) 23 (2–2)
G:
Xhaka (19.), T. Hazard (29.), ill. Bacca (8.), Vitolo (26., 79.)
Kiállítva: Xhaka (Gladbach, 69.)
Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott:
a Sevilla, 4–2-es összesítéssel

Legia Warszawa (lengyel)–Ajax (holland) 0–3 (0–3)
G:
Milik (11., 43.), Viergever (13.)
Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott:
az Ajax, 4–0-s összesítéssel

Dinamo Kijev (ukrán)–Guingamp (francia) 31 (1–0)
G: Teodorczyk (31.), Bujalszkij (46.), Huszev (75. – 11-esből), ill. Mandanne (66.)
Az első mérkőzésen: 1–2
Továbbjutott:
a Dinamo Kijev, 4–3-as összesítéssel

Salzburg (osztrák)–Villarreal (spanyol) 13 (1–1)
G: Djuricin (18.), ill. Vietto (33., 76.), G. dos Santos (79.)
Az első mérkőzésen: 1–2
Továbbjutott:
a Villarreal, 5–2-es összesítéssel

Fiorentina (olasz)–Tottenham (angol) 2–0 (0–0)
G: Gomez (54.), Szalah (71.)
Az első mérkőzésen: 1–1
Továbbjutott:
a Fiorentina, 3–1-es összesítéssel

Internazionale (olasz)–Celtic (skót) 1–0 (0–0)
G:
Guarín (88.)
Kiállítva:
Van Dijk (Celtic, 37.)
Az első mérkőzésen: 3–3
Továbbjutott:
az Internazionale, 4–3-as összesítéssel

Besiktas (török)–Liverpool (angol) 1–0 (0–0, 1–0, 1–0) – 11-esekkel 5–4
G:
Tolgay Arslan (72.)
Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott:
a Besiktas, 1–1-es összesítés után 11-esekkel

Tizenegyespárbaj

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik