A fordítás továbbjutást ért Dzsudzsák Balázséknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.26. 17:55
null
Itt kettő egy az Anderlechtnek, a meccset viszont 3–1-re a továbbjutó Dinamo Moszkva nyerte meg (Fotó: Reuters)
Csütörtökön rendezik a labdarúgó Európa-liga legjobb 16 közé jutásért zajló párharcainak visszavágóit, legkorábban az oroszok kezdtek. A Dinamo Moszkva ugyan hamar hátrányba került odahaza az Anderlecht ellen, de a második félidőben fordítani tudtak a hazaiak, és az idegenbeli nulla nulla után ez továbbjutást ért. Továbbjutott a másik orosz csapat, a Zenit is, amely a holland PSV-t múlta felül szintén odahaza.

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

Dinamo Moszkva (orosz)–Anderlecht (belga) 31 (0–1)
G: Kozlov (47.), Juszupov (64.), Kuranyi (95.), ill. A. Mitrovics (29.)
Továbbjutott:
a Dinamo Moszkva, 3–1-es összesítéssel

Zenit Szentpétervár (orosz)–PSV (holland) 3–0 (1–0)
G: Rondón (29., 67.), Hulk (48.)
Továbbjutott:
a Zenit, 4–0-s összesítéssel

DINAMO (orosz)–ANDERLECHT (belga)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az idegenbeli 0–0 után jóval kedvezőbb helyzetből várhatta az Anderlecht elleni visszavágót az ezúttal is Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva, és azonnal heves rohamokba kezdett. A belgák okosan hagyták William Vainqueur-t lőni (sejtették, hogy az egykori liege-i játékos rendre célt téveszt majd), majd szép lassan elfogyott a szufla a moszkvaiakból, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, vezetést szerzett az addig csak védekező csapat: gyors támadás végén Alekszandar Mitrovics talált közelről a kapuba. 0–1!

Minden bizonnyal az egykori zseniális belga karmester, Vincenzo „Enzo" Scifo is nevére vette volna a csodálatos gólpasszt, amelyet a 17 éves Yoeri Tielemans adott a találat előtt – az egykori csodakapus, Jean-Marie Pfaff teljesítménye viszont nem ötlött fel előttünk, amikor a fordulás után Silvio Proto belepkézte Alekszej Kozlov középtávoli lövését. 1–1!

Proto nem sokkal később majdnem javított, bár ez nem csak rajta múlott: a háromszoros belga aranykesztyűs kivédte Alekszandr Kokorin (jogtalanul megítélt) 11-esét, de társai magára hagyták a berobbanó Artur Juszupovot, aki az ötösről nem hibázott. 2–1!

Dzsudzsák egyébként nem tudott kitűnni a mezőnyből, igaz, társai sem tömték éppen labdákkal, sőt gyakran látványosan mellőzték is a támadásoknál. A szélső sem volt képes egyéni akciókkal csapata segítségére lenni, így nem keltett nagy meglepetést, hogy lecserélték a második félidő derekán – nagyon nem tetszett ez neki, csalódottságát nem tudta leplezni.

Majd a következő körben, körökben villoghat még az El-ben Dzsudzsák, a Dinamo ugyanis van annyira rutinos, hogy már nem engedte ki kezéből a vezetést (sőt a csereként beálló Kevin Kuranyi is eredményes tudott lenni, 3–1), így ha nem is könnyen, de továbbjutott az orosz gárda.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

ZENIT (orosz)–PSV (holland)

A Zenit Eindhovenben egygólos előnyt szerzett a visszavágóra, amelyen egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutása. Az orosz csapat ezúttal a 29. percben szerezte meg a vezetést José Rondón góljával, majd a második félidő elején Hulk gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.

A brazil támadónak korábban „egy jó lövés, bedobás” jellegű megmozdulása is volt, de így is simán jutott a nyolcaddöntőbe a csapata. Pláne úgy, hogy Rondón a második félidőben a második gólját is megszerezte.

EL-CSÜTÖRTÖK: ÉLŐ EREDMÉNYKÖVETŐ ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik