Paks: az elveikből Messi kedvéért sem engednének

Vágólapra másolva!
2011.06.28. 07:53
null
Böde Dániel (jobbra) és a Paks akcióban (Fotó: Németh Ferenc)
Kedd délután útra kel a labdarúgó NB I legutóbbi ezüstérmese, az MVM Paks, hogy csütörtökön Andorrában megvívja története első nemzetközi kupamérkőzését. Haraszti Zsolt paksi ügyvezető az UE Santa Coloma elleni Európa-liga-selejtező alkalmából nyilatkozott a klub felemelkedéséről a Nemzeti Sportnak.

 

– Mi a sikereik titka?
– Ha lenne, nem árulnám el... Természetesen nincs, hacsak az őszinteséget és a tisztességet nem tekintjük annak. A szótárunkban az egyik legfontosabb kifejezés a „kötődés". Senki sem vádolhat minket például azzal, hogy faljuk az edzőket. Klement István három, Lengyel Ferenc három és fél, Gellei Imre két és fél évig állt az együttes élén, arról nem is beszélve, hogy mindhármuktól a legnagyobb barátságban váltunk el. Ezek után okkal remélhetem, hogy a parádés munkát végző Kis Károly és a stábja is sokáig mellettünk lesz. S ha már itt tartunk: Paks az a hely, ahová mindenki számára van visszaút. Talán nem véletlen, hogy amikor Lengyel Ferenc visszatért a második csapathoz, csak annyit mondott: „Hazajöttem."

– A befektetők számára mennyire vonzó a magyar bajnoki ezüstérmes?
– Megtisztelő számunkra, hogy két főszponzorunk, az Atomerőmű és az MVM nyitott a klub minőségi támogatására. Új beszállókról azonban még nem tudok beszámolni, de arról igen, hogy két cég is érdeklődést tanúsít irántunk. Az esély megvan a szerződéskötésre, ám aligha holnap csapunk egymás tenyerébe.

Haraszti Zsolt
Haraszti Zsolt

– Miért ragaszkodnak ahhoz, hogy légiósok kizárólag a vendéggárdák tagjaként érkezhetnek Paksra?
– Ennek több oka van. Egy: úgy fest, így is eredményesek lehetünk. Kettő: a mögöttünk állók is pártolják, hogy csak magyarokat szerződtessünk. Három: azon vagyunk, hogy a csapatot magukénak érezzék az itt élők. Ezért alkotják az együttes nagyját olyan futballisták, akik szorosan kötődnek a megyéhez. A legtöbben már a másodosztályban is velünk voltak, és éppen az ő példájuk lebeghet a környékbeli fiatalok előtt – igenis van esélyük rá, hogy élvonalbeli játékos váljon belőlük. Örömmel teszem hozzá, bármerre jártunk mostanában, mindenütt azt tapasztaltuk, díjazzák a törekvéseinket.

– Csupán a játék kedvéért: mit tenne, ha Lionel Messi menedzsere azzal hívná fel, hogy védence boldogan igazolna Paksra?
– Szólnék az Atomerőmű vezetőinek, hogy azonnal adják el az egyik reaktort... Az igazság persze az, hogy az érdeklődést megköszönve további sok sikert kívánnék Messi pályafutásához. Az elveinkből senkinek a kedvéért nem engedünk.

– Ha tíz esztendő múlva ismét megkeresem, mit gondol, miről nyilatkozhat?
– Fontosabb ennél, hogy hol... Addigra szeretnénk egy új stadiont felhúzni! Ha a nemzetközi kuparészvétel mégsem jön össze, az NB I-ben mindenképp helyt akarunk állni. Történjék azonban bármi, azt már senki sem veheti el tőlünk, amit az elmúlt évtizedben elértünk.

AZ INTERJÚT TELJES TERJEDELMÉBEN A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

KIS KÁROLY KERETET HIRDETETT

Kis Károly vezetőedző kijelölte azt a 18 játékost, aki az MVM Paks képviseletében elutazik az andorrai UE Santa Coloma elleni csütörtöki labdarúgó Európa-liga-selejtezőre – adta hírül a paksi klub honlapja. A listáról hiányzik az egyik nyári szerzemény, Heffler Norbert, aki még nincs százszázalékos erőállapotban, és nem tart a csapattal Szabó János sem – őt egy vírusos megbetegedés döntötte le a lábáról.

A PAKS UTAZÓ KERETE
Kapusok: Csernyánszki Norbert, Pokorni Péter
Mezőnyjátékosok: Bartha László, Báló Tamás, Böde Dániel, Csehi Tamás, Éger László, Fiola Attila, Gévay Zsolt, ifj. Haraszti Zsolt, Heffler Tibor, Hrepka Ádám, Kiss Tamás, Magasföldi József, Nagy István, Sifter Tamás, Sipeki István, Vayer Gábor

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik