Kiesett az Európa-ligából a címvédő Atlético Madrid

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 16:08
null
A küzdelem dominált a Rubin–Atlético mérkőzésen, ez pedig az oroszok stílusának feküdt (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Európa-ligában a legjobb 16 közé jutásért rendezett párharc visszavágóján az Atlético Madrid a hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereséget követően Moszkvában csak 1–0-s győzelmet aratott a Rubin Kazany ellen, így búcsúzott a sorozattól.

1. FÉLIDŐ

A találkozó elején az Atlético megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, ami labdabirtoklás formájában sikerült is, komolyabb helyzetig azonban nemcsak ekkor, hanem a félidő későbbi szakaszában sem sikerült eljutniuk Diego Simeone tanítványainak.

A 3. percben Radamel Falcao lőtt kapura a tizenhatos előteréből, a kolumbiai támadó próbálkozását Rizsikov tenyerelte a hazai kapu fölé. Az első negyedóra elteltével kijjebb merészkedett a Rubin, s távoli lövésekkel kísérletezett, ám próbálkozásai nem jelentettek valódi veszélyt Sergio Asenjo kapujára.

Az első játékrész legnagyobb helyzetére a 20. percig kellett várni, amikor egy kapu előtti kavarodás végén Falcao elé került a labda, a kolumbiai közvetlen közelről leadott lövésébe belevetődött az utolsó útban lévő kazanyi védő.

Az első játékrész második felében az Atlético „belátta”, hogy a rövid passzos játék ezen a mérkőzésen nem vezet eredményre, így Cristian Rodríguez, majd Raúl García próbálkozott távolról, de Rizsikov mindkét esetben résen volt.

Az első félidő után igazságosan álltak döntetlenre a felek, az Atlético játékában nem volt átütőerő, a Rubin védekezésre rendezkedett be.

2. FÉLIDŐ

A második félidő elején az Atlético Madrid birtokolta többet a labdát, ám igazi helyzetig ezúttal sem sikerült eljutnia, ellenben a Rubinnal. A 60. percben Miranda veszített labdát utolsó emberként Rondónnal szemben, a venezuelai támadó így egyedül indulhatott meg Sergio Asenjo kapuja felé, ám nem tudta ellőni a labdát a spanyol kapus mellett.

A folytatásban erősödött az Atlético nyomása, több kisebb-nagyobb helyzetig is eljutottak Diego Simeone játékosai, ám a gólig a 84. percig várni kellett. Ekkor Adrián lerázta magáról az orosz védőket a bal oldalon, középre lőtt labdáját pedig Falcao a hálóba helyezte, 0–1. A kolumbiai támadónak ez volt a 30. gólja az Európa-ligában, ezzel toronymagasan vezeti a második számú európai kupasorozat mindenkori góllövőlistáját.

Ez a gól azonban már későn jött. A spanyolok a hajrában mindent megtettek az egyenlítés érdekében, újabb találatig azonban már nem jutottak el, így a Rubin Kazany kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, amelyben a Levante–Olympiakosz párharc továbbjutója lesz az ellenfele.

RUBIN KAZANY (orosz)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion. Vezette: Hategan (román)
Rubin Kazany:
Rizsikov – Kuzmin, César Navas, Marcano, Ansaldi – Karadeniz, Orbaiz, Natho (Rjazancev, 88.), Kiszljak (Kalesin, 77.) – R. Eremenko, Rondón
Atlético Madrid: Asenjo – Manquillo, Miranda, Cata Díaz, Cisma – M. Suárez, R. García – C. Rodríguez, Niguez, Adrián – Falcao
G: Falcao (84.)
Továbbjutott: a Rubin, 2–1-es összesítéssel

Az első mérkőzésről itt olvashat bővebben!

PERCRŐL PERCRE!

93. perc: Vége a mérkőzésnek. Rubin Kazany–Atlético Madrid 0–1. Az oroszok 2–1-es összesítéssel bejutottak a legjobb 16 közé, kiesett a címvédő.

92. perc: Cata Díaz kapott sárga lapot, szabadrúgás a Kazanynak a madridiak térfelén.

90. perc: Három perce van az Atléticónak.

89. perc: Emberhátrányban a Rubin! César Navas volt kíméletlen Falcaóval szemben, jogos a kiállítás.

88. perc: Nathót Rjazancev váltja az oroszoknál.

Alighanem Atlético-rohamokban gazdag hajrára lehet számítani.

84. perc: Vezet az Atlético Madrid! Adrián húzott el a baloldalon, középre lőtt labdáját pedig Falcao pofozta közvetlen közelről az oroszok kapujába. A kolumbiai támadónak második meccsén ez volt az első gólja az Európa-liga 2012–2013-as kiírásában, 0–1.

77. perc: Kiszljak helyén Kalesin a pályán az oroszoknál, avagy egy középpályás helyett egy védő.

76. perc: Niguez is besárgult.

75. perc: A Rubin térfelén zajlik a játék, az Atlético mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyul.

71. perc: Ebben az orosz lehetőségben több volt. Kuzmin lőtt kapura a tizenhatos vonaláról, ám gyenge lövése jócskán mellé ment.

70. perc: Matías Suárez kapott sárga lapot Ansaldi buktatásáért.

65. perc: Niguez játszotta át magát négy védőn, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy gólhelyzetbe kerüljön, ugyanis az ötödik orosz hátvéd becsúszva szögletre mentett.

60. perc: Miranda hatalmas hibáját követően Rondón előtt adódott óriási lehetőség, ám 10 méterről leadott lövése elakadt Asenjóban.

56. perc: Raúl García vállalkozott lövésre a Rubin kapujától 22 méterre, ám célt tévesztett.

53. perc: Falcao fejelt fölé kifacsart testhelyzetből Raúl García beadását követően.

48. perc: Kuzmin kapott sárga lapot Niguez elleni szabálytalanságáért.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben Rubin Kazany–Atlético Madrid 0–0. Összesítésben továbbra is 2–0 az oroszok javára.

45+1. perc: Rondón éles szögből leadott lövésével zárult az első félidő.

45. perc: A Rubin kijött a szorításból, „cserébe” Natho maradt lent a földön.

A találkozó ezen szakaszában saját kapuja elé szorult a Rubin, az Atléticónak több kisebb lehetősége is adódott a gólszerzésre.

39. perc: Manquillo beadását követően Rizsikov nagyon csúnyán alászaladt a labdának, amely Kuzminról a saját kapuja felé pattant, ám az utolsó pillanatban sikerült szögletre mentenie a visszazáró kazanyi védőnek.

37. perc: Kiszljak lőtt kapura bő 20 méterről, ám kísérlete nem okozott igazi veszélyt.

35. perc: Az oroszok – ahogy azt várni lehetett – továbbra is a védekezésre fektetik a hangsúlyt, egy szem támadójuk, Salomón Rondón egyedül sínylődik az Atlético védőinek szorításában.

30. perc: Raúl García szánta el magát lövésre 25 méterről, próbálkozása azonban elkerülte Rizsikov kapuját, aki egyébként rajta volt a kísérleten.

27. perc: A Kazany is eljutott az ellenfél kapujáig, ám Roman Eremenko középre tartó lövését könnyedén hárította Asenjo.

26. perc: Mezőnyjátékkal teltek az elmúlt percek. Az Atlético nagyon nehezen találja a rést a Rubin védelmén.

20. perc: Az első komolyabb Atlético-helyzet. Egy kapu előtti kavarodás végén Falcao lövését blokkolták az orosz védők.

18. perc: Cristian Rodríguez lőtt kapura mintegy 30 méterről, ám Rizsikovnak volt ideje helyezkedni a lövésre.

17. perc: Először közelítette meg a vendégek kapuját az orosz csapat, ám Karadeniz beadása után nem alakult ki helyzet.

14. perc: Apróbb szabálytalanságok tördelik a játékot. Az Atlético igyekszik támadni, a Rubin taktikusan visszazár a saját kapuja elé.

8. perc: Az Atlético birtokolja többet a labdát, komoly helyzetig azonban még nem jutottak el a spanyolok.

3. perc: Falcao adott le egy lövést a tizenhatos előteréből, a labdát Rizsikov tenyerelte a kapu fölé.

A mérkőzés kezdetén -8 fokot mértek a Luzsnyiki Stadionban.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. Az Atlético Madrid indította útjára a labdát.

Az Atlético Madrid tartalékos összeállításban vág neki a mérkőzésnek. A meghatározó játékosok közül Juanfran, Godín, Filipe, Gabi, Arda Turan és Diego Costa a keretben sem kapott helyet, míg a kaput – akárcsak az első meccsen – ezúttal is Sergio Asenjo védi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik