Kabát őrbódét ütött, és Laczkó, valamint Szakály P. is „kilógott”

Vágólapra másolva!
2010.12.02. 17:07
null
Laczkó (jobbra) úgy döntött, hogy éjszaka is megnézi a várost (Fotók: Balázs Bence)
Címkék
A Debrecen három futballistája, Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter a Harkiv elleni Európa-liga-mérkőzést követően, az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét. Előbbi futballista séta közben megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát. A klub hivatalos közleménye szerint az is igaz, hogy a Kabát és Laczkó által lakott szobában valóban megsérült néhány berendezési tárgy.

A délután folyamán futótűzként terjedt a hír az ukrán sajtóban, hogy két debreceni labdarúgó randalírozott Harkivban, miután a DVSC 2–1-re kikapott az ukrán Metaliszt vendégeként Európa-liga-mérkőzésen.

A lapok szerint a futballisták – akiket nem neveztek meg – kora hajnalban megrongálták a harkivi lengyel főkonzulátus előtti őrbódét. A hatóságok őrizetbe vették őket, majd adatfelvételt követően távozhattak a rendőrségről.

Kabáték büntetésre számíthatnak
Kabáték büntetésre számíthatnak

A Harkiv elleni mérkőzés után történtekkel kapcsolatban a DVSC az alábbi közleményt adta ki. A szöveg a csapat hivatalos honlapján, a dvsc.hu-n található, a szöveget alább teljes egészében közöljük.

A Metaliszt Harkiv elleni Európa-liga-csoportmérkőzés után a DVSC három játékosa – Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter – az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba.

Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát, amelynek üvege elrepedt. Az őrbódéban tartózkodó őrök intézkedtek a játékosokkal szemben: 120 euró pénzbírságot kellett fizetniük, ezt követően távozhattak a helyszínről.

A haon.hu-n megjelent, hogy a csapat szálláshelyén is történt rendbontás. A Kabát Péter és Laczkó Zsolt által lakott szobában valóban megsérült néhány berendezési tárgy, amelyek értékét a játékosok megtérítették.

A megtörtént események miatt a klub kiszabja a megfelelő büntetést az érintettek részére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik