HIRDETÉS
HIRDETÉS
VAJDA GYÖRGY 2018.07.19 20:50 Frissítve: 2018.07.19 23:11

Négy gólt vágott odahaza az Újpest, jutalma a Sevilla

Az Újpest az idegenbeli kétgólos vereség után odahaza négy gólt vágott az azeri Neftcinek, ezzel továbbjutott az Európa-liga második selejtezőkörébe, amelyben a Sevilla vár rá.

HIRDETÉS
Bojan Szankovics (balra) hatalmas gólt lőtt (Fotó: Török Attila)

 

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

ÚJPEST FC–Neftci PFK (azeri) 4–0 (Litauszki 19., Szankovics 21., Zsótér 50., Nwobodo 65.)
Továbbjutott: az Újpest, 5–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Bakiban 3–1-es vereséget szenvedett az Újpest az Európa-liga első selejtezőkörének első mérkőzésén az azeri Neftcitől, a szurkolók mégis továbbjutásról és ezzel együtt a következő körös ellenfélről, a Sevilláról beszélgettek.

Nebojsa Vignjevics, a csapat szerb vezetőedzője nem tartozott az álmodozók közé, ennek ellenére a mérkőzést megelőző nap éjszakáján egy percet sem aludt az izgalomtól, mert – mint mondta – a sikerhez az kellett, hogy a játékosai maradéktalanul betartsák a taktikai utasításokat, és a szakvezető ehhez a fegyelmezett szerephez kereste a megfelelő kezdőcsapatot.

A találkozó 21. percében már ledolgozta a hátrányt a nagy becsvággyal harcoló hazai együttes, előbb az azeri meccs után a körülményekre kifakadó csapatkapitány, Litauszki Róbert fejelte a labdát látványos mozdulattal a vendégek kapujába, majd két perccel később Bojan Szankovics „pókhálózta ki” az azeri kapu jobb felső sarkát.

A ritkán látható hatalmas gól lázba hozta az amúgy sem unatkozó tábort, amely az ünneplés után tovább űzte-hajtotta kedvenceit. A kétgólos vezetés magabiztossá tette Novothny Somáékat, s látszott, ezúttal mentálisan teljesen rendben van a csapat. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy most játszhattak az Újpest azeri határon „fennakadó” légiósai, s nem is rosszul, hiszen Obinna Nwobodo és Alassane Diallo sok futással és számos ütközéssel uralta a pálya közepét, így a vendégek középpályásai csak elvétve indíthatták a két rendkívül gyors csatárt. Ha mégis sikerült, akkor a fegyelmezetten futballozó újpesti védők rendre lesre állították a sprintelő támadókat.

Úgy telt el az első félidő, hogy a hazai pályán három gólt szerző és egy hete az Újpest kapujára állandó veszélyt jelentő Neftci helyzetig sem jutott a Megyeri úton.

Az Újpest okosan a széleken bontotta meg a vendégvédelmet, hol Zsótér Donát, hol Nagy Dániel, hol pedig Dzenan Burekovic került az azeri együttes védelme mögé. A 39. percben is balról érkezett az újpesti beadás, ám a fejelő Novothny Soma balszerencséjére a lécre, nem a kapuba pattant a labda.

A második félidő elején úgy tűnt, mindent egy lapra feltéve futballozik majd a Neftci. Roberto Bordin, az együttes olasz vezetőedzője látta, védekezéssel semmire sem megy, mert bármennyire is fegyelmezetten játszottak hátul, ledolgozta a hátrányt az Újpest. Ezért aztán nekimentek Ruslan Abishovék a hazaiaknak. Rá is fizettek, mert az 50. percben gyors újpesti kontra végén már 3–0-t mutatott az eredményjelző.

Ezúttal a nagy kedvvel, nagy területen és jól játszó Zsótér Donát talált a kapuba, igaz, a vendégek ügyetlensége is kellett az újabb gólhoz, de hát ezt az egy héttel ezelőtti baki események (kétszer is nagyot hibázott Filip Pajovics az újpestiek kapusa) után senki sem bánta a Megyeri úton. Fő, hogy nőtt az előny, még akkor is ha a háromgólos vezetés ellenére védekezésre kényszerült az Újpest, s a tekintetek egyre gyakrabban fordultak az eredményjelző órája felé. Ahogy múltak a percek, úgy fogyott az erő a hazai oldalon. A 65. percben minden erejét összeszedve tört be Obinna Nwobodo az azeri tizenhatoson belülre a bal oldalon, s egy csel után kilőtte a bal alsó sarkot. 4–0

Ettől kezdve már akár le is takarhatták volna a rendezők azt a bizonyos órát.

Az izgalmat az ünneplés váltotta fel, az újpestiek remek játékot nyújtva kiütötték a Neftcit, s készülhetnek az újabb nagy utazásra, Sevillába – remélhetőleg már jóval rendezettebb körülmények között, mint egy héttel korábban Azerbajdzsánba, ugyanis a játékosok most megmutatták, hogyan tudnak futballozni, ha nyugodt felkészüléssel, profin küzdhetnek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS