MU: Ibrahimovic pályafutása is veszélybe kerülhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 09:09
null
Ibrahimovic a rendes játékidő végén szenvedett súlyosnak látszó térdsérülést (Fotó: AFP)
José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának edzője pesszimista Zlatan Ibrahimoviccsal kapcsolatban, az Anderlecht ellen térdsérülést szenvedett svéd csatár az elsődleges vélemények szerint keresztszalag-szakadást szenvedett

Drámai csatában, hosszabbításban jutott tovább a Manchester United labdarúgócsapata, de az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntőn súlyos veszteségekkel is járt.

Az argentin védőt, Marcos Rojót a 23. percben, a svéd csatárt, Zlatan Ibrahimovicot a rendes játékidő végén le kellett cserélni, José Mourinho pedig úgy nyilatkozott, a két térdsérülés nem sok jót ígér. „Optimistán várnom kellene, de nincsenek jó érzéseim. Nem hiszem, hogy kisebb sérülésekről lenne szó, de inkább megvárom a vizsgálatok végeredményét, és majd akkor nyilatkozom. Ennyit tehetek, edző vagyok, nem orvos” – mondta a portugál menedzser.

Rojo sérülése azt jelenti, hogy Chris Smalling és Phil Jones mellett újabb védő dőlt ki a Unitednél, és a vasárnapi, Burnley elleni idegenbeli mérkőzésen ismét a Daley Blind, Eric Bailly kettős lesz a két középső védő.

A tavaly nyáron Párizsból érkezett 35 éves Ibrahimovic eddig 28 gólt szerzett tétmérkőzésen a csapatban, és még megegyezett az egyéves szerződéshosszabbításáról is. Kérdés viszont, hogy mennyire súlyos a sérülése, egy 9-12 hónapos kihagyás ugyanis könnyen pályafutása végét is jelentheti.

Az Irish Independent megszólaltatta a Manchester United korábbi fizioterapeutáját, Matty Radcliffe-t, aki azt mondta, a látottak alapján csoda lenne, ha a csatár megúszná a hosszabb kihagyást.

„Abból, ahogy a földre érkezve a térdét behajlott, valószínűleg egy hátsó keresztszalag-sérülésről vagy meniszkuszszakadásról van szó. A következő 48 óra kulcsfontosságú lesz annak megállapításában, hogy milyen mértékű a sérülés. De ha megússza komolyabb probléma nélkül, akkor nagyon szerencsés lesz. Az a tény, hogy saját lábán hagyta el a pályát, semmit nem jelent” – nyilatkozta.

A lengyel Fakt – meg nem nevezett angol forrásokra hivatkozva – már arról írt, hogy a feltételezett keresztszalag-szakadás Ibrahimovic pályafutásának végét is jelentheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik