A 92. percben bukott el a Videoton, kiesett az El-ből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.11. 17:24
null
A Videoton-szurkolók Podgoricában is képviseltették magukat (Fotók: Kibédi Péter)
A Videoton labdarúgócsapata a hazai pályán aratott 2–1-es győzelme után idegenben 1–0-s vereséget szenvedett a Mladoszt Podgoricától az Európa-liga 1. selejtezőkörében. A hajrában emberhátrányban játszó montenegrói csapat a 92. percben szerezte meg a továbbjutását jelentő gólját tizenegyesből.

A 12 ezres podgoricai stadionban mintegy 600-an lehettek, a Videotont azonban ezúttal is elkísérték leghűségesebb szurkolói. A szerdai 36 fok után ezúttal kicsit hűvösebb időjárás fogadta a csapatokat.

Egyik fél sem esett a másiknak, az 5. percben jegyezhettük fel az első kisebb lehetőséget, Gyurcsó szöglete után Tóth Balázs érkezett a kipattanóra, de eltörte a labdát.

A Videotonnak a bal oldala volt az aktívabb, Stopira gyakran futott fel, Tujvelnek pedig az első 12 percben csak egy beadás után kellett lehúznia a labdát. Olyan volt a hangulat, mint egy felkészülési mérkőzésen, a nézők pulzusa aztán egy percen belül kétszer is emelkedhetett: Nikolics Nemanja erőtlen fejese után a labda a háló tetejére hullott, a másik oldalon pedig a japán Isihara Taku szabadrúgásánál csak a kapufa mentette meg a Vidit.

A 23. percben megint meleg pillanatokat élt át a vendégcsapat. Vladimir Szavicsevics könnyen átverte Stopirát, majd Vinícius már a tizenhatoson belül a földre vitte, de a belga játékvezető sípja néma maradt, a veszély azonban nem múlt el, Isihara 17 méterről lőhetett, ám sikerült blokkolni. A szöglet után Bojan Kaljevics fejelt nem sokkal mellé.

Egyre többször élénkült meg a közönség – amely jobbára nem kimondottan Mladoszt-hívekből állt –, a 27. percben Radule Zsivkovics életerős lövése alig ment fölé. A 34. percben a meccs addigi legnagyobb lehetőségét hagyta ki Danilo Tomics, aki a lesre játszó Videoton-védőktől nem zavartatva került közel a kapuhoz, de éles szögből csúnyán a lelátóra bombázta a labdát.

Nem sokat késett a válasz, egy védők mögé beívelt labdát vett át szépen Nikolics, egyből lőtt, de ezúttal sem találta el a kaput. Isihara élesen belőtt szabadrúgásaival egyszerűen nem tudott mit kezdeni a fehérvári csapat, harmadszor is csak a hazaiakon múlt, hogy ezt nem használták ki. Stopira pedig Szavicseviccsel nem bírt, a félidő végén ismét átverte a hazaiak tízese, de Isihara negyedik szabadrúgása után ő fejelte ki a labdát. Az első játékrész után 0–0-ra álltak a felek, a látottak alapján nem lehettek nyugodtak a vendégszurkolók.

Egyik edző sem cserélt a szünetben. Zsivkovics, majd Szankovics ballábas lövése is messze elkerülte a kaput, a Podgorica kezdte aktívabban a második félidőt. Filipe Oliveira nem sokat mutatott a mérkőzésen, az 56. percben le is cserélte José Gomes.

Az 58. percben végre Videoton-helyzetet jegyezhettünk fel, ráadásul rögtön kettőt is. Előbb Gyurcsó félfordulatból leadott lövése után mentett szögletre a kapus, majd a hazai védők között kilépő Kovács István passza után Paraíba közeli próbálkozásába vetődött bele Vujadinovics.

Fél óra sem volt már hátra, de a montenegrói alakulat nem nagyon erőltette a támadásokat. A színvonal a percek múlásával sem emelkedett, írhatnánk, hogy a nagy tét miatt, de nem biztos, hogy ez igaz lenne. Negyedórával a vége előtt a Podgorica még mindig visszahúzódva várt a lehetőségre. José Gomes ezúttal is pályára küldte a hajrára Kleinheisler Lászlót, aki Gyurcsót váltotta.

A 82. percben tovább halványultak a montenegrói remények, Bozso Markovics ugyanis Tóth Balázs visszahúzásáért megkapta a második sárga lapját, így a nagydarab csatár számára befejeződött a mérkőzés. A 87. percben meghűlhetett a fehérváriak ereiben a vér, egy bal oldali beadás után a berobbanó Knezsevics csak centikkel fejelt a kapufa mellé.

Ilyen nincs, és mégis van, sóhajthattunk fel a 91. percben: Szolnoki kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Mladoszt, Knezsevics pedig higgadtan a kapu bal oldalába helyezett egy percre rá. 1–0





Öt percet hosszabbított Efong Nzolo, de a Videoton már nem tudott egyenlíteni, így a Mladoszt az idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott, a fehérváriaknak maradt a hazai porond.

A levonuló Videoton-játékosok füttyszót kaptak saját szurkolóiktól, a fehérvári drukkerek a podgoricaiakat megtapsolták, majd Paulo Sousát éltették. A drukkerek megpróbálták kihívni a VIdeoton-játékosokat az öltözőből, de a futballisták nem jöttek – majd nem is nyilatkoztak a csapatbusz felé menet. Síri hangulatban végződött a podgoricai túra...

A Videoton játékosai lehajtott fejjel vonultak le (Fotó: Arena/Dobrilo Malidzan)
A Videoton játékosai lehajtott fejjel vonultak le (Fotó: Arena/Dobrilo Malidzan)

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
MLADOSZT PODGORICA (montenegrói)–VIDEOTON (magyar)1–0– PERCRŐL PERCRE
Podgorica, Podgorica Stadion. Vezette: Efong Nzolo (belga)
MLADOSZT: Vujadinovics – Tomics (Pavicsevics, 88.), Sofranac, Mitrovics, Zsivkovics – Isihara, Szankovics – Szavicsevics, Kaljevics (Knezsevics, 70.), Szeratics – Markovics
VIDEOTON: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Tóth B., V. Gomes – F. Oliveira (Paraíba, 56.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) – Nikolics N.
Kiállítva: Markovics (82.)
Gólszerző: Knezsevics (92. – 11-esből)
Továbbjutott: a Mladoszt Podgorica, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal

Ezzel dőlt el: Tujvel rossz irányba mozdul, a büntető a hálóba tart (Fotó: Kibédi Péter)
Ezzel dőlt el: Tujvel rossz irányba mozdul, a büntető a hálóba tart (Fotó: Kibédi Péter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik