Liverpool: elképzelés nélküli játék, kiesés

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 23:02
null
Carroll és társai nem tudták bevenni a fehér mezes Braga kapuját – kiesett a Liverpool (Fotó: Action Images)
Címkék
A Liverpool nem tudott gólt szerezni a Braga elleni visszavágón az Európa-liga nyolcaddöntőjében, így elbúcsúzott a sorozattól, miután az első meccsen 1–0-ra kikapott. A Villarreal és a Porto is 2–1-re győzött hazai pályán, a spanyolok a Leverkusent, a portugálok a CSZKA Moszkvát búcsúztatták.

 

LIVERPOOL (angol)–BRAGA (portugál)

A Liverpool az első meccsen elszenvedett 1–0-s vereséget követően már a meccs elején megpróbálta kapuja elé szögezni a portugál Bragát, igaz, ez csak nagyon rövid ideig sikerült neki.

A 8. percben Joe Cole tette próbára a vendégek kapusát, de Artur hárítani tudta a bal szélről, éles szögből leadott lövést. Nem sokkal később Andy Carroll fejelt a bal kapufa mellé – a télen a Newcastle-től szerződtetett, de sokáig sérüléssel bajlódó csatár tétmeccsen először volt kezdő a Liverpoolban.

A kezdeti hazai rohamok után a portugálok ki tudtak jönni a szorításból (egyszer-egyszer Pepe Reina kapujáig is eljutottak), és biztosan őrizték az első meccsen kiharcolt egygólos előnyüket a meglehetősen kényelmesen játszó „vörösökkel” szemben.

A Liverpool a második félidőben sem tudta felpörgetni a meccset. Az 51. percben azért kellett izgulnia a hazai szurkolóknak, nehogy piros lapot adjon Gianluca Rocchi olasz játékvezető Carrollnak, aki Paulaóval szemben szabálytalankodott úgy, hogy a labdához köze sem volt, de végül megúszta sárga lappal (a visszajátszás alapján úgy tűnt, a bíró jól döntött).

A Liverpool támadójátékában a folytatásban sem lehetett sok tudatosságot felfedezni. Az utolsó negyedórára Kenny Dalglish cserékkel próbált frissíteni csapatát, de David N'Gog és Jay Spearing sem tudott már változtatni a játék képén.

A hajrában egy szöglet után Carroll ígéretes fejese az egyik liverpooli játékosról vágódott le, majd nem sokkal később Martin Skrtel került lövőhelyzetbe, de nem tudott túljárni Artur eszén, ahogy a hosszabbítás után a kapu mellé fejelő N'Gog sem, így 1–0-s összesítéssel a Braga jutott tovább. Gulácsi Péter a Liverpool cserepadján nézte végig a mérkőzést.

 

VILLARREAL (spanyol)–BAYER LEVERKUSEN (német)

A Villarreal három gólig meg sem állt idegenben a Leverkusen elleni első mérkőzésen, ám a német csapat is szerzett két gólt, így nem volt lefutott a párharc.

A spanyol csapat már a 33. percben növelte az előnyét az El Madrigalban, amikor Santiago Cazorla a korábban hibázó Giuseppe Rossihoz passzolt, aki nagyszerűen tette vissza neki a labdát, és Cazorla René Adler kapujába lőtt.

A szünet előtt Renato Augusto kétszer is nagy helyzetbe került, előbb mellé lőtt, majd a kapufát találta el. Az 57. percben megint a brazil játékos veszélyeztetett, kiváló lövését kitornászta Diego López.

Három perccel később aztán a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, és a Villarreal eldöntötte a párharcot. Az első gól két főszereplője most fordított szerepkörben volt eredményes: Cazorla passzolt Rossihoz, s az olasz a tizenhatos jobb oldaláról, 12 méterről Adler kapujába lőtt.

A hajrában Eren Derdiyok szépített, de a továbbjutásra már nem volt esélyük a németeknek, így a Villarreal lépett a nyolc közé.

 

PORTO (portugál)–CSZKA MOSZKVA (orosz)

A CSZKA-t Moszkvában egy góllal megverő Porto már az első percben tovább növelte az előnyét, miután Hulk jobb oldali szabadrúgása Igor Akinfejev kapujában kötött ki.

Nem sokkal később, már a 24. percben eldőlni látszott a továbbjutás, amikor Fredy Guarín az orosz együttes kapujába vágta a labdát (Akinfejev rosszul jött ki egy bal oldalról beadott labdára).

Öt perccel később szépített a CSZKA: Zoran Tosics kapott jó labdát a tizenhatos jobb oldalán, és Helton kapujába lőtt.

A folytatásban hiába próbálkoztak a moszkvaiak, nem tudták bevenni Helton kapuját, így a Porto lépett tovább.

A korábbi mérkőzésekről itt olvashat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik