Két góllal nyert a helyzeteit jól kihasználó DVTK Bulgáriában

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 19:40
null
Kraszimir Balakov (balra) és Tomiszlav Szivics üdvözli egymást (Fotók: sportal.bg)
Az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában a Diósgyőri VTK idegenben 2–0-ra legyőzte a bolgár Liteksz Lovecs együttesét.

PERCRŐL PERCRE A MÉRKŐZÉSRŐL!

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
LITEKSZ LOVECS (bolgár)–DIÓSGYŐRI VTK 0–2 (0–0)

Lovecs, Városi Stadion. Vezette: Panaji (ciprusi)
LITEKSZ LOVECS: Vinícius – Popov, Bodurov, Mendy, Bozsikov – Boumal (Rumenov, 60.) – Vajushi, Zlatinov, Kossoko (Cvetkov, 77.), Asprilla (Cvetanov M., 82.) – Jordán. Vezetőedző: Kraszimir Balakov
DVTK: Antal – Okuka, Debreceni, Kádár, Husic – Egerszegi, Elek Á. – Gosztonyi (Grumics, 59.), Barczi (Bognár I., 50.), Németh M. – Bacsa (Marjanovics, 78.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
G: Németh (83.), Grumics (90.)

Nem volt telt ház a Liteksz stadionjában
Nem volt telt ház a Liteksz stadionjában

Egy perc sem telt el a mérkőzésből, amikor máris ziccerbe került a Liteksz. Danilo Moreno Asprilla a jobb oldalon betört a tizenhatoson belülre, és lőtt, Antal Botond nagy bravúrral, lábbal védett. Nem sokat kellett várni az újabb bolgár helyzetekre, Armando Vajushi és Petar Zlatinov is csak kevéssel lőtt mellé, így a Liteksz edzője, a korábbi 92-szeres válogatott Kraszimir Balakov joggal foghatta a fejét az elpuskázott lehetőségek miatt.

Balakov: Jó játékosai vannak a DVTK-nak, de a remény hal meg utoljára

„A Diósgyőr nagyon védekező futballt játszott. Szervezett volt a védekezésük, mert jó játékosaik vannak. Természetes, hogy kialakítottak néhány helyzetet, és értékesítették is. Sajnos nem voltunk elég rátermettek a kialakított helyzeteknél, különösen az első félidőben. Mi irányítottuk a mérkőzést, de nem volt szerencsénk. Nagyon nehéz lesz nekünk a magyarországi mérkőzés, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani a győzelem érdekében. A remény hal meg utoljára” – mondta Kraszimir Balakov a mérkőzés után.

„Nagyon kicsi az esélyünk, ilyen vereség után nem sok remény maradt. Kemény lesz a visszavágó, de megpróbáljuk megfordítani a párharcot. A helyzeteink megvoltak, de nem sikerült gólt szereznünk, így szomorúak vagyunk” – mondta a meccs után a Liteksz ügyvezetője, Sztoicso Sztoilov.

Az első magyar próbálkozásra a nyolcadik percig kellett várni, Gosztonyi András tekert kapura szabadrúgásból 22 méterről, Vinícius pedig kiütötte a labdát oldalra. Ettől a diósgyőri helyzettől függetlenül egyértelműen a bolgárok voltak veszélyesebbek, a 29. percben például az aktívan futballozó Wilmar Jordán Gil indításával Omar Kossoko lépett ki, majd ballal a kapu fölé lőtt 14 méterről.

A félidő végére kezdett csak magára találni a Diósgyőr, és a 43. percben kialakította első ziccerét. Gosztonyi veszélytelennek tűnő lapos beadását nem tudta megfogni Vinícius, a kiütött labdát Egerszegi Tamás lőtte kapura 13 méterről, végül Nikolaj Bodurov mentett fejjel, így 0–0-val fordultak a felek.

A második játékrész elején Barczi Dávid került helyzetbe, de mellé pörgetett, a korábbi újpesti támadó azonban összeütközött egy védővel, és nem tudta folytatni a játékot, helyére a friss diósgyőri szerzemény, Bognár István állt be. A játék nagyon hasonlított az első félideire, ismét a hazaiak birtokolták többet a labdát, és Jordán igencsak aktívan futballozott.

A 71. percben Bacsa Patrik kerülhetett volna helyzetbe, ám mielőtt betört volna a tizenhatoson belülre, Jackson Mendy becsúszva szabályosan szerelte. Egy perccel később Bognár kapott jó labdát, a támadó nem volt lesen, középre tolta a labdát, a védők azonban visszazártak, így nem lett helyzet belőle.

A hazai játékosok nem találtak a diósgyőri kapuba
A hazai játékosok nem találtak a diósgyőri kapuba

A magához képest szürkén futballozó Bacsát Lazar Marjanovics váltotta a 78. percben, négy perccel később pedig megszerezte a vezetést a Diósgyőr! Bognár volt nagyon harcos a tizenhatos jobb oldalán, középre centerezett, ahol az érkező Németh Milán öt méterről a hálóba gurított. A gólpasszt adó, és a találatot szerző játékosnak is ez volt az első tétmérkőzése a Diósgyőrben. 0–1

Már lassan mindenki elkönyvelte a végeredményt, ám a hazaiak kitámadtak, a Diósgyőr pedig gyors kontrát vezetett, aminek a végén Marjanovics lekészítése után Miroszlav Grumics kilőtte a bal felső sarkot 11 méterről. 0–2

A DVTK jól sáfárkodott a ziccereivel, és nagy lépést tett a továbbjutás felé a jövő heti visszavágó előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik