Ivancsics: Nem mindennapi lehetőség pottyant az ölünkbe

Vágólapra másolva!
2012.07.19. 09:41
null
A Honvéd még hibátlan az El-ben: az 1. fordulóban idegenben, majd otthon is legyőzte albán ellenfelét<br />(Fotó: Németh Ferenc)
Az anyagi lehetőségeit tekintve az európai nagy klubokhoz mérhető orosz Anzsi Mahacskala ellen játszik a Bp. Honvéd a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. Az első találkozón idegenben lépnek pályára a kispestiek – a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti –, Ivancsics Gellért, az együttes középpályása úgy tartja: nem mindennapi lehetőség pottyant az ölünkbe, amellyel ha élni tudnának, és sikerülne felborítaniuk a papírformát, akkor arra nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában felkapnák a fejüket.

 

„Olyan lehetőség pottyant az ölünkbe, amilyen nem mindennap – nyilatkozta Ivancsics Gellért a Nemzeti Sportnak. – Megadatott, hogy sztárokkal telitűzdelt csapattal, az Anzsi Mahacskalával játszunk az Európa-ligában. Ha valamilyen fortéllyal sikerülne kivernünk az oroszokat az El-ből, bizony nem csak Magyarországon, hanem valószínűleg egész Európában fölkapnák a fejüket a szenzációra, s ránk is nagyobb fény vetülne, olyan sanszot kapnánk az élettől, hogy karrierünkben néhány lépcsőfokkal följebb kapaszkodhatnánk. Ez a kiugrási lehetőség még több erőt mozgósít bennünk – irgalmatlanul elszántak, motiváltak leszünk.”

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Honvéd az orosz Anzsi ellen az El selejtezőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az Anzsi kiváló játékosokat tudhat a keretében, sőt, klasszisokat is: a Barcelonában is kulcsszerepet betöltő Samuel Eto'ót az Internazionalétól, míg Jurij Zsirkovot a Chelsea-ből igazolták le. Az időközben ugyan már továbbálló magyar szélsőt, Dzsudzsák Balázst egy éve a PSV-től szerződtették, nem fillérekért: 14 millió eurót fizették érte.

Hasonló erősítésre magyar futballklubnál még csak nem is álmodhatnak. A kispestieknek éppen ezért kell ébernek lenniük, ha meg akarják állítani az orosz csapat játékosait. Márpedig Ivancsicséknak ez feltett szándékuk. Igaz, nem csak és kizárólag ez...

„Nem szerepel a terveink között, hogy sündisznóállásba vonulunk, s csak a védekezésre törekszünk, hiszen akkor biztosan kitömnek bennünket az oroszok. Marco Rossi amondó, nem szabad beállnunk bekkelni, hiszen akkor megadjuk a lehetőséget a borzasztóan veszélyes Anzsi-játékosoknak a gólszerzésre. S úgy rémlik, Samuel Eto'o mintha igencsak gólérzékeny lenne...”

„Olyan futballistákról beszélgetünk – említhetjük az újonnan szerződtetett elefántcsontparti csatárt, Lacina Traorét is –, akik életveszélyesek a kapu előtt, ha hibázol, azonnal megbüntetnek. Ezért próbálunk majd alkotni, bár tudjuk, ez nem lesz egyszerű – minden bizonnyal nem az ő térfelükön pattog majd többet a labda...”

A középpályás elárulta, hogy videofelvételek alapján kielemezték az Anzsi játékát és erősségeit, utóbbi közé sorolhat, hogy az elveszített labdák után azonnal és hatékonyan visszatámadnak.

Guus Hiddink csapatán kívül azonban kíváncsi saját együttesének a teljesítményére is: úgy az El-párharc során, mint azt követően a szezonban. Utóbbiban a középmezőnybe várja övéit, az előbbi folytatásáról pedig már fentebb kifejtette gondolatait.

Már a jövő hét első napjától kezdve meg lehet vásárolni a Bp. Honvéd–Anzsi Mahacskala összecsapásra a jegyeket a Bozsik-stadion bejáratánál lévő pénztárban – a drukkerek hétfőn, kedden és szerdán 16 órától 19 óriáig vehetik meg a belépőket az arénában. De aki szeretné, hogy ennél hamarabb lapuljon a zsebében a jegy, az az Interticket irodáiban már most megvásárolhatja a tiketteket. A mérkőzés napján, vagyis jövő héten csütörtökön a pénztár 16 órakor nyit, a mérkőzés 20.30-kor kezdődik.

A Nemzeti Sport csütörtöki számában összeállítást olvashatnak arról, hogy micsoda különbség van az orosz csapatban, illetve a kispesti klubban szereplő futballisták értéke között. A legkisebb Arszenyij Logasov (Bp. Honvéd) és Marko Vidovics (Anzsi) között található: utóbbi értéke 2.8-szoros. A legnagyobb különbség persze a csatárok között van: Samuel Eto'o értéke 140-szerese Délczeg Gergelyének!

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ANZSI MAHACSKALA (orosz)–BUDAPEST HONVÉD 17 óra (Tv: m2)
Helyszín: Ramenszkoje, Szaturn Stadion. Vezeti: Yefet (izraeli)
A várható kezdőcsapatok
ANZSI: Gabulov – Tagirbekov, Samba, Joao Carlos, Logashov – Jucilei, Ahmedov – Lahiyalov, Buszufa, Zsirkov – Eto’o. Vezetőedző: Guus Hiddink
HONVÉD: Kemenes – Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Vidovics – Hidi, Johnson – Vernes, Ivancsics, Tchami – Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik