Az Inter 0-3-ról hosszabbítást harcolt ki, de végül elbukott

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 18:54
null
Adebayor gólja roppant fontos volt a Tottenhamnek az Inter elleni 1–4 során (Fotó: Reuters)
Az Internazionale labdarúgócsapata a rendes játékidőben ledolgozta a White Hart Lane-en összeszedett háromgólos hátrányát a Tottenham Hotspur ellen, így hosszabbításra mentette az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóját – hogy aztán 4–1-re győzzön, de idegenben szerzett góllal így is a londoni csapat jutott tovább.

Roppant nehéz helyzetből vágott neki a hazai, Tottenham elleni visszavágónak az Inter, miután egy hete a White Hart Lane-en háromgólos vereséget szenvedett. Ennek megfelelően az olaszok bátran kezdtek, amit már előzetesen is lehetett várni Andrea Stramaccioni vezetőedzőtől, látva a háromcsatáros taktikai hadrendet. Az eltiltott Gareth Bale nélkül felálló Tottenham viszont annyira ráült az első meccsen szerzett eredményre, hogy Jake Livermore már a 14. percben időhúzásért kapott sárga lapot (később pedig Brad Friedel is kapott egyet az első játékrészben).

A valóban gólra törően futballozó Inter a huszadik percben megkezdte a hátrány faragását: ekkor Esteban Cambiasso okosan indította Rodrigo Palaciót a jobb oldalon, utóbbi a kapu elé emelt, ahol a már addig is igen aktív Antonio Cassano senkitől sem zavartatva a Tottenham kapujába bólintott. 1–0

CASSANO GÓLJA 1–0

Ez persze még nem volt elég az Internek, s ez látszott is a játék képén. Alig öt perccel Cassano gólja után Palacio a lécre emelte a labdát, majd a hazai szimpatizánsok tizenegyest reklamáltak, miután Jan Vertonghen szorításában Palacio érdekes körülmények között esett el a tizenhatoson belül.

A félidőt Emmanuel Adebayor óriási kihagyott helyzete zárta: a togói ballal tizenöt méterről a kapu fölé emelt tiszta lövőhelyzetben…

Fordulás után viszont még izgalmasabbá tette az összecsapást, s egyben a párharcot is az Inter: ismét Cambiasso jegyezte a támadás kulcspasszát, amelyet Palacio okosan a bal alsóba helyezett Friedel mellett. 2–0

PALACIO GÓLJA 2–0

Palacio – és persze hátul az ellentmondást nem tűrő, örökifjú Javier Zanetti – vezérletével az Inter lendületben maradt, s egyre érett az újabb hazai gól, ami végül a 75. percben meg is érkezett. Cassano szabadrúgása megpattant a sorfalon, majd William Gallas balszerencsésen ért bele, így a francia védő öngóljával ledolgozta hátrányát az Inter! 3–0

GALLAS ÖNGÓLJA 3–0

Miután az összesített állás ezzel már 3–3 volt, a Tottenham pánikszerűen támadott, de Handanovic hatalmas bravúrral hárította Kyle Walker távoli löketét. Hátul viszont szemmel láthatóan zavarban voltak az angolok. A lefújás előtt Cambiasso kihagyta a meccslabdát, amikor egy ajándéklabdát ballal a hosszú alsó mellett gurított el senkitől sem zavartatva.

Mivel több gól nem esett a kilencven perc alatt, kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett, amit a Tottenham kezdett jobban. A csereként beálló Aaron Lennon lehetősége után Vertonghen fejelt kapura egy szögletet követően, Samir Handanovic viszont óriási védett. Momentumokkal később azonban már Handanovic védése sem volt elég: Mousa Dembélé löketét ugyan még kiütötte a szlovén kapus, de a kipattanóra érkező Adebayor pöckölése már utat talált az üresen maradó hazai kapuba. 3–1

ADEBAYOR GÓLJA 3–1

A hosszabbítás második félidejében érkezett az Inter válasza: Cassano balról ívelt a kapu elé, ahol Ricky Álvarez az ötösről gyönyörűen fejelt Friedel kapus mozgásával ellentétes irányba! 4–1

ÁLVAREZ GÓLJA 4–1

A hosszabbítás a semleges nézőknek is roppant izgalmasra sikeredett – hiszen az Internek csupán egy gól kellett volna a továbbjutáshoz. Az az egy gól viszont nem lett meg, hiába próbálkozott Cassano és Andrea Ranocchia.

A Tottenham így 4–4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal bejutott a legjobb nyolc közé egy kifejezetten izgalmas találkozón.

A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE

120+2. perc: Vége! A Tottenham idegenben lőtt góllal kiejtette az Intert egy kifejezetten izgalmas találkozón!
120. perc:
Ranocchia fejese fölé ment! Cassano jól adott be megint balról, az olasz védő viszont a kapu fölé fejelt!

115. perc: Adebayor utánarúgott Garganónak, „jutalma” egy sárga.
114. perc: Juan Jesus kapott sárgát.
110. perc: Bent van a negyedik Inter-gól is! Cassano emelt középre balról, Álvarez remekül fejelt a kapus mozgásával ellenkező irányba! 4–1
107. perc: Jonathant Andrea Ranocchia váltotta.
106. perc: Friedel bravúrja! Cassano lőtt jobbal, az amerikai nagyot védett.
106. perc: Utolsó útjára indult a labda a mai meccsen, a Tottenham kezdett.
105+5. perc: A játékvezető lefújta a hosszabbítás első félidejét.
105+4. perc:
Dembélé visszajött a pályára.
105+3. perc:
Palacio egy előrevágott labdát jobbal küldött kapura, Friedel védett.
105+2. perc:
Dembélét hosszan ápolják egy ütközés után, nem biztos, hogy folytatni tudja.
105. perc:
Álvarez jobb belsővel emelt vissza egy labdát a kapu elé, ott Palacio kapura fejelt, de Friedelnek ez könnyű zsákmány volt.
104. perc: Utolsó vendégcsere: Kyle Naughtont Steven Caulker váltotta.
96. perc: Betalált a Tottenham! Mousa Dembélé lőtt laposan kapura, Handanovic csak kiütni tudta a labdát, amit így az érkező Adebayor két védő szorításában közelről az üres kapuba pöckölt. 3–1
93. perc: Óriásit védett Handanovic!
Jobb oldali szöglet után Vertonghen fejelt az ötösről kapura, a szlovén viszont bravúrral hárított! Az újabb szögletnél Gallas fejelt a kapu mellé.
A legutóbbi klub, amely képes volt háromgólos hátrányt ledolgozni az Európa-ligában/UEFA-kupában a Lyon volt 2001-ben az FC Bruges ellen.

91. perc: A hosszabbítást az Inter kezdte.
90+3. perc: Vége, hosszabbítás lesz ezen a roppant izgalmas találkozón!
90+2: Cambiasso kihagyja a meccslabdát!
Az argentin középpályás megszerezte a labdát a Tottenham tizenhatosánál, majd ballal a bal alsó mellé gurított ordító helyzetben!
89. perc:
Ricky Álvarez lőtt ballal laposan Friedel kezébe. Nem sokkal később Palacio ballal durrantott a kapu fölé.
86. perc: Cassano Bebek játékvezetővel ütközött véletlenül, az olasz támadó ápolásra szorult.
85. perc:
Majdnem eldöntötte a meccset a Tottenham! Walker távolról bivalyerős löketet küldött az Inter kapujára, Handanovic óriásit védett.
79. perc: Újabb hazai változtatás: Kovacicot Marco Benassi váltotta.
78. perc: Walker kapott sárga lapot, pedig az ő bokáját kaszálta el Juan Jesus. Holtby is kapott egy sárgát feltehetőleg reklamálásért.
Jelen állás szerint hosszabbítás lesz a mérkőzésen.

75. perc: Ott a harmadik Inter-gól! Cassano lőtt szabadrúgást tizenkilenc méterről balról, a lövése megpattant a sorfalon, majd Gallas balszerencsésen ért bele, így a labda a bal alsóban kötött ki! 3–0
71. perc: Cserélt az Inter is: Guarín helyett Ricky Álvarez a pályán.
70. perc: Újabb csere a vendégeknél: Livermore le, Aaron Lennon be.
68. perc:
Az elnyűhetetlen Javier Zanetti csatlakozott a támadáshoz a bal oldalon, meg is kapta a labdát, majd az alapvonalról jobb külsővel lőtt, Firedel védett.
64. perc:
Ismét Palacio, ismét egy indítás: az argentin a jobb szélen húzott el, laposan középre adott Cassano felé, de Friedel kivetődött a labdára.
60. perc:
Megint Palaciót keresték egy kiugratással, Vertonghen viszont rálépett a bokájára, így az argentin lenn maradt.
56. perc: Cserél André Villas-Boas: Defoe helyére a német Lewis Holtby állt be.
Összesítésben ezzel a Tottenham 3–2-re vezet.

52. perc: Már kettő az Inter előnye! Cambiasso nem először remek ütemben passzolt a védők mögül kibújó Palaciónak, aki tíz méterről jobb belsővel a bal alsóba helyezett. 2–0
51. perc:
Adebayor remekül tört be a bal szélről, az alapvonalról visszagurított Vertonghen elé, aki viszont rosszul találta el a labdát.
46. perc:
Palacio máris jónak tűnő indítást kapott középen, de ismét lest ítélt a játékvezető.
46. perc: A második félidőt a Tottenham kezdte.
A szünetben nem volt csere.
45+2. perc: Véget ért az első játékrész, az Inter 1–0-ra vezet, de a Tottenham összesítésben még mindig kétgólos előnnyel bír.
45+2. perc: Adebayor mit hagyott ki?!
A togói támadó ballal lőhetett tizenöt méterről senkitől sem zavartatva, de a kapu fölé emelt!
45+1. perc:
Guarín kapott jó labdát a bal oldalon, csinált egy szép cselt, majd tíz méterről lőtt, Friedel nagyot védett.
45. perc:
Palacio erőszakosan elment Verthongen mellett a tizenhatoson belül, majd a kapu elé ívelt, de a labda nem volt jó egyik érkező társának sem.
44. perc: Friedel is sárgát kapott időhúzásért.
43. perc:
Guarín húsz méterről lövésre szánta el magát jobbal, a labda jócskán elkerülte a kaput.
37. perc:
Kyle Walker csúsztatott fejjel az Inter kapuja mellé nem sokkal tizennégy méterről egy jobb oldali szabadrúgás után.
30. perc:
Palaciót találta lesen a játékvezető a jobb oldalon, a visszajátszások alapján azért ez nem annyira egyértelmű.
25. perc: Majdnem betalált az Inter!
Palacio csapott le egy előreívelt labdára, fejjel maga elé tette, majd jobb külsővel átemelte a kiérkező Friedelen, a labda azonban a lécen pattant!
25. perc:
Mutatós Tottenham-támadás végén Adebayer jobbal dekázott egyet, majd ráfordult a labdára, és ballal a kapu fölé durrantott.
22. perc:
Gylfi Sigurdsson talppal megigazította a labdát, majd jobbal húsz méterről tekert, Samir Handanovic óriásit vetődött, hogy kitolja a labdát.
Cassano első gólját szerezte az Európa-liga mostani kiírásában.
20. perc: Vezet az Inter! Cambiasso jól ugratta ki Palaciót a tizenhatos jobb oldalán, utóbbi remekül emelt középre, ahol a teljesen üresen érkező Cassano öt méterről talpról a kapuba bólintott! 1–0
17. perc:
Ismét Cassano tűnt fel a már megszokott jobb oldalon, ezúttal William Gallas beérte és fellökte. A játékvezető nem ítélt tizenegyest a hazai játékosok és szurkolók heves reklamálása ellenére.
14. perc: Jake Livermore kapott sárga lapot érthetetlenül időhúzás miatt..
13. perc: Az Inter eddigi legnagyobb lehetősége! Antonio Cassano tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalról egy remek átadással, majd tizenöt méterről jobbal lőtt, Friedel könnyedén fogta a lapos, középre tartó löketet.
11. perc:
Jermain Defoe tizenhét méterről középről lőtt, de egy védő lábán szögletre pattant a labda.
8. perc:
Emmanuel Adebayor kiosztott egy kötényt, majd lendületből elment volna a jobb szélen, az Inter védői viszont együttes erővel elvették tőle a labdát.
7. perc:
Fredy Guarín száguldott el a jobb oldalon, Jan Vertonghen viszont beérte és szerelte.
3. perc:
Esteban Cambiasso remekül emelt Rodrigo Palacio irányába egy szép labdakihozatal után, ám az argentin támadó fejjel hosszan tette maga elé a labdát, ami így Brad Friedel kapus zsákmánya lett.
A londoni találkozón a Tottenham 3–0-ra nyert, azaz az Internek minimum négy góllal kell nyernie, ha be akar jutni a legjobb nyolc közé.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A labdát a vendég Inter indította útjára!



EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

INTERNAZIONALE (olasz)–TOTTENHAM (angol) 41 (1–0, 3–0, 3–1) – hosszabbítás után
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion. V:
Bebek (horvát)
Inter: S. Handanovic – J. Zanetti, Chivu, Juan Jesus, Jonathan (Ranocchia, 107.) – Cambiasso, Gargano, Kovacic (Benassi, 79.) – Guarín (R. Álvarez, 71.) – Palacio, Cassano.
Tottenham: Friedel – Walker, Gallas, Naughton (Caulker, 104.), Vertonghen – Parker, Livermore (Lennon, 70.), Dembélé – G. Sigurdsson – Adebayor, Defoe (Holtby, 56.).
Gólszerző: Cassano (20.), Palacio (52.), Gallas (75. – öngól), R. Álvarez (110.), ill. Adebayor (96.)
Továbbjutott: a Tottenham, 4–4-gyel, idegenben szerzett góllal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik