HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2013.07.23 17:20 Frissítve: 2014.08.03 02:07

Honvéd: a szerb nagykövet sajnálja az atrocitásokat

Szerbia budapesti nagykövete, Rade Drobac sajnálja, hogy atrocitás érte múlt csütörtökön a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának Újvidékre, a Vojvodina elleni Európa-liga-mérkőzésre utazó szurkolóit, és a kispesti klub hétfői levelét továbbítja az illetékes szerb hatóságoknak.

HIRDETÉS

A Honvéd kedden a honlapján tette közzé Rade Drobac válaszát. A nagykövet jelezte: meggyőződése, hogy a szerb hatóságok a két klub szurkolói közötti esetleges incidensek elkerülése és a magyar csapat szimpatizánsai megvédése érdekében intézkedtek. Kiemelte: valószínűleg ezt nem a legmegfelelőbb módon tették, de amint Gács Pálnak, a kispestiek ügyvezetőjének írta: „a világon mindenhol nehéz a szurkolók, különösen a labdarúgó-szurkolók féken tartása”. Egyúttal őszinte sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

Gács Pál hétfőn tájékoztatta arról a nagykövetet, hogy a csapatot mintegy ötszázan kísérték el az idegenbeli találkozóra, az utat a szurkolók maguk szervezték. A röszkei határon több órán át várakoztatták a drukkereket, akiktől ráadásul elvették a buszon hagyott ételeiket, italaikat, fényképezőgépet és egyéb személyes tárgyakat is, és ezek mostanáig nem kerültek vissza hozzájuk. Az újvidéki stadionig vezető úton sem állhattak meg, és még bent a stadionban sem várta őket büfé. Ezenkívül csak George F. Hemingway klubtulajdonosnak és az európai szövetség (UEFA) delegáltjának közbenjárására kaptak vizet az addigira kiszáradt vendégszurkolók. A hazafelé úton, a szerb határon újabb másfél-két óra tüzetes átvizsgálás várt az utazókra.

A kispesti klub ügyvezetője arra kérte Rade Drobacot, kezdeményezzen vizsgálatot Szerbiában, hogy „kik a felelősök ezekért az elfogadhatatlan és a két ország barátságát megrontó eseményekért”.

Az ügyben hétfőn Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót, amelyen felháborítónak nevezte, hogy sem a klub, sem a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), sem pedig a Külügyminisztérium nem szólalt meg az ügyben, és nem kért magyarázatot a szerb hatóságoktól.

A Külügyminisztérium hétfőn este azt közölte az MTI-vel, hogy konzuli ügyként kezeli a történteket. Kaleta Gábor sajtófőnök kifejtette: a Külügyminisztérium kérelem esetén megtesz minden, a konzuli védelemről szóló törvény szerinti intézkedést.

A múlt csütörtöki mérkőzést 2–0-ra nyerte meg a Vojvodina, a visszavágót csütörtökön rendezik a Bozsik-stadionban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

2018.09.19 23:38:26

Európa-liga nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS