HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2013.07.23 17:20 Frissítve: 2014.08.03 02:07

Honvéd: a szerb nagykövet sajnálja az atrocitásokat

Szerbia budapesti nagykövete, Rade Drobac sajnálja, hogy atrocitás érte múlt csütörtökön a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának Újvidékre, a Vojvodina elleni Európa-liga-mérkőzésre utazó szurkolóit, és a kispesti klub hétfői levelét továbbítja az illetékes szerb hatóságoknak.

HIRDETÉS

A Honvéd kedden a honlapján tette közzé Rade Drobac válaszát. A nagykövet jelezte: meggyőződése, hogy a szerb hatóságok a két klub szurkolói közötti esetleges incidensek elkerülése és a magyar csapat szimpatizánsai megvédése érdekében intézkedtek. Kiemelte: valószínűleg ezt nem a legmegfelelőbb módon tették, de amint Gács Pálnak, a kispestiek ügyvezetőjének írta: „a világon mindenhol nehéz a szurkolók, különösen a labdarúgó-szurkolók féken tartása”. Egyúttal őszinte sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

Gács Pál hétfőn tájékoztatta arról a nagykövetet, hogy a csapatot mintegy ötszázan kísérték el az idegenbeli találkozóra, az utat a szurkolók maguk szervezték. A röszkei határon több órán át várakoztatták a drukkereket, akiktől ráadásul elvették a buszon hagyott ételeiket, italaikat, fényképezőgépet és egyéb személyes tárgyakat is, és ezek mostanáig nem kerültek vissza hozzájuk. Az újvidéki stadionig vezető úton sem állhattak meg, és még bent a stadionban sem várta őket büfé. Ezenkívül csak George F. Hemingway klubtulajdonosnak és az európai szövetség (UEFA) delegáltjának közbenjárására kaptak vizet az addigira kiszáradt vendégszurkolók. A hazafelé úton, a szerb határon újabb másfél-két óra tüzetes átvizsgálás várt az utazókra.

A kispesti klub ügyvezetője arra kérte Rade Drobacot, kezdeményezzen vizsgálatot Szerbiában, hogy „kik a felelősök ezekért az elfogadhatatlan és a két ország barátságát megrontó eseményekért”.

Az ügyben hétfőn Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót, amelyen felháborítónak nevezte, hogy sem a klub, sem a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), sem pedig a Külügyminisztérium nem szólalt meg az ügyben, és nem kért magyarázatot a szerb hatóságoktól.

A Külügyminisztérium hétfőn este azt közölte az MTI-vel, hogy konzuli ügyként kezeli a történteket. Kaleta Gábor sajtófőnök kifejtette: a Külügyminisztérium kérelem esetén megtesz minden, a konzuli védelemről szóló törvény szerinti intézkedést.

A múlt csütörtöki mérkőzést 2–0-ra nyerte meg a Vojvodina, a visszavágót csütörtökön rendezik a Bozsik-stadionban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.09 23:10:28

Európa-liga PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Erre a futballra tényleg lehet építeni!

2018.11.09 09:13:06

Európa-liga PÓR KÁROLY

A magyar bajnok rácáfolt a pesszimista jóslatokra, Nikolics a siker receptjét is megadta.

2018.11.09 00:16:24

Európa-liga nemzetisport.hu

Kovács István mondta el, miben más ez a csapat, mint a 6 évvel ezelőtti.

2018.11.08 23:36:09

Európa-liga nemzetisport.hu

2018.11.08 18:46:58

Európa-liga nemzetisport.hu

A BATE háromszor is eltalálta a kapufát, pontot lophatott volna a tompán játszó, de továbbjutó londoniaktól.

HIRDETÉS
HIRDETÉS