Nemzetisport.hu 2010.10.21 09:21 Frissítve: 2014.11.27 01:02

Herczeg: Bántó, hogy még nem szereztünk gólt

A Debrecen két mérkőzés után még nem szerzett pontot és gólt az Európa-liga I-csoportjában. Herczeg András klubmenedzser szerint a játékosait bántja, hogy még nem tudtak betalálni, de úgy véli, a Sampdoria ellen mutatott játékkal van keresnivaló együttesének a 19 órakor kezdődő meccsen.

 

A debreceniek az első gól megszerzésére készülnek az Európa-ligában (Fotó: Havran Zoltán)
ERWIN KOEMAN NEM UNATKOZIK

Az eindhoveni különítmény apraja-nagyja már a buszon fészkelődött, amikor Erwin Koeman belépett a váróterem ajtaján. Azt gondolhatta, az újságírók amúgy is Dzsudzsák Balázs után loholnak, így ha mindenkit udvariasan maga elé enged, az érkezése nem kelt különösebb feltűnést. A korábbi magyar szövetségi kapitányt azonban nem lehetett nem felismerni, és miután a holland szakember a „Hogy van?" kezdetű faggatózásra barátságosan kezet nyújtott, nem úszhatta meg a további kérdéseket sem.

 

„Örülök, hogy megint Magyarországon lehetek – nézett körbe mosolyogva. – Az eindhoveniek hívtak, hogy tartsak a csapattal, nem utasíthattam vissza az ajánlatot. Kíváncsian várom a mérkőzést. Noha jelenleg nincs csapatom, nem unatkozom, mindig akad valami tennivalóm. Ne féltsenek, elfoglalom magam. Ha szimplán a papírformát vesszük, a PSV biztosan megnyeri a csütörtöki összecsapást. A labdarúgás azonban azért is szép játék, mert a papírforma olyan, akár egy háromlábú asztal – sokszor borul."

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere úgy véli, a PSV az Európa-liga I-csoportjának legjobb csapata, a szakember azonban úgy véli, a Sampdoria ellen mutatott játékkal van keresnivalójuk a meccsen.

„Volt mi alapján felkészülni, a PSV öt mérkőzésének felvételét nem is tudom hányszor néztük végig a szakmai stáb tagjaival. A hollandok nemcsak a bajnoki, hanem az Európa-liga-mérkőzéseken is domináltak: a Sampdoria és a Metaliszt ellen egyaránt uralták a játékot. Türelmesek, technikailag képzettek, magasak és erősek" – mondta Herczeg András a Nemzeti Sportnak.

„A Sampdoria elleni szervezettséggel van keresnivalónk a meccsen. Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk magasabb szinten futballozni, és most meg kell ismételnünk azt a teljesítményt. Lényeges, hogy a támadóink megtartsák a labdát addig, amíg a többiek felzárkóznak melléjük. Fontos szerep jut Adamo Coulibalynak. Genovában megoldotta a feladatát. Azt látom és érzékelem, hogy egészséges dac dolgozik a játékosokban. Fáj nekik minden vereség. Bántja és zavarja őket, hogy a főtáblán nem szereztünk gólt – és nincs pontunk" – jelentette ki a szakember.

Herczeg Andrással a DVSC csatára, Yannick Mbengono is egyetértett: a támadó szerint a Sampdoria és a Metaliszt elleni lehetőségek után most már mindenképpen gólt kellene szereznie a debrecenieknek.

„A PSV erényeit, erejét és futballistáit ismerve – három kiváló támadó a csatársorban és két támadó középpályás egy vonallal hátrébb – természetesen ügyelnünk kell a védekezésre, de mivel mi vagyunk a vendéglátók, támadnunk is kell. A kupasorozatban már sokszor elmondtuk, de még most is aktuális sajnos: gólt kellene szereznünk, akárhogyan is, minél többet, annál jobb. Biztos vagyok benne, hogy a helyzeteink meglesznek. Abból indulok ki, hogy a Sampdoria és a Metaliszt kapuját is bevehettük volna. Koncentráció és szerencse – az előbbi kizárólag tőlünk függ" – mondta Yannick.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN KÉTOLDALAS BEHARANGOZÓT OLVASHAT A MÉRKŐZÉSRŐL, ILLETVE EGYOLDALAS EXKLUZÍV INTERJÚT IBRAHIM AFELLAYJAL!

 

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sampdoria 2 1 1 2–1 +1  4
2. PSV 2 1 1 3–1 +2  4
3. Metaliszt Harkiv 2 1 1 5–2 +3  3
4. Debreceni VSC
2 2 0–6 –6  0

A 19 órakor kezdődő Debrecen–PSV Európa-liga-találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti!

A Debreceni VSC–PSV találkozót a Story Tv4 élőben közvetíti csütörtökön 19 órától!

 

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.

2020.02.27 20:29:11

Európa-liga B. J.

Villant egy piros lap, Mata, Bruno Fernandes és Ighalo remekelt, a hajrában Fred két gyönyörű gólt szerzett.

2020.02.20 19:30:46

Európa-liga CS. Z.

Megszakadt az Olympiakosz 18 meccs óta tartó veretlenségi sorozata • Lacazette villanása döntött.