Három magyar kezdett, Huszti pedig gólt lőtt

Vágólapra másolva!
2010.12.01. 21:42
Címkék
Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir és Juhász Roland is kezdőként lépett pályára az Európa-liga szerdai találkozóin, ám a leginkább Huszti Szabolcs örülhetett, a Zenit ugyanis részben az ő góljának is köszönhetően legyőzte az Anderlechtet Szentpéterváron. A szerdai játéknapon a korai találkozókon Metaliszt és a svájci Young Boys harcolta ki a továbbjutást.

Pazzini (jobbra) fejese kevés volt a Sampdoria számára a PSV ellen, a genovaiak kiestek (Fotó: Reuters)
Pazzini (jobbra) fejese kevés volt a Sampdoria számára a PSV ellen, a genovaiak kiestek (Fotó: Reuters)
Pazzini (jobbra) fejese kevés volt a Sampdoria számára a PSV ellen, a genovaiak kiestek (Fotó: Reuters)
Pazzini (jobbra) fejese kevés volt a Sampdoria számára a PSV ellen, a genovaiak kiestek (Fotó: Reuters)
Pazzini (jobbra) fejese kevés volt a Sampdoria számára a PSV ellen, a genovaiak kiestek (Fotó: Reuters)

Sampdoria–PSV

A Sampdoria–PSV meccsen a hazaiak középpályása, Koman Vladimir és a vendégek szélsője, Dzsudzsák Balázs egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, és Guido Marilungo révén a kapufát is eltalálták.

A félidő feléhez közeledve a stadion egyik reflektorának meghibásodása miatt a játékvezető megszakította a játékot, és beletelt jó tíz percbe, mire az olasz technikai stábnak sikerült orvosolnia a problémát.

A 40. percben aztán előnybe került a Samp: Reto Ziegler bal oldali beadására remekül érkezett Giampaolo Pazzini, és tíz méterről a PSV kapujának bal felső sarkába csúsztatott.

A szünetet követően nem kellett sokat várni a hollandok válaszára, igaz, ehhez a hazai védelem asszisztálására is szükség volt: a Samp védői teljesen üresen hagyták Ola Toivonent, aki hat méterről a bal sarokba fejelte Ibrahim Afellay jobb oldalról érkező beadását.

A hazaiak percekkel később ismét megszerezhették volna a vezetést, Massimo Volta azonban egy szögletet követően néhány lépésről a hosszú sarok mellé fejelt.

A PSV-ben Dzsudzsák többször is veszélyeztetett, a magyar légiós legközelebb a hajrában járt a gólhoz, amikor a tizenhatos vonaláról leadott lövése átjutott Gianluca Curcin, de a visszasiető kapus a gólvonalon megállította a lelassuló labdát. A 90. percben a hollandok megszerezték a győztes gólt: Toivonen közelről lőtt a hazaiak hálójába.

A találat megpecsételte az olaszok sorsát, hiszen a csoportból a DVSC-t legyőző Metaliszt jutott tovább a PSV mellett. Dzsudzsák végigjátszotta a találkozót, Komant a 69. percben cserélték le.

A Metaliszt–DVSC találkozóról itt olvashat.

Zenit–Anderlecht

A G-csoportban az orosz bajnok Zenit már biztos csoportelsőként várta az Anderlecht csapatát Szentpéterváron, ahol mínusz 18 fokban feszült egymásnak a két csapat. A kőkemény fagyban Huszti Szabolcs a kispadon kapott helyet a hazaiaknál, míg a vendégeknél Juhász Roland kezdőként léphetett pályára.

A belga csapat nehezen lendült játékba, Alekszej Ionov a 12. percben a leshatárról indulva faképnél hagyta a rosszul védekező brüsszeli hátvédsort, és a kapujából kifutó Silvio Proto mellett a kapuba lőtt.

Az Anderlecht hiába próbálkozott az egyenlítéssel, a Zenit védelme jól zárt, és az első félidőben megőrizte előnyét. A második játékrészben aztán Alekszandr Buharov ugyanúgy csapta be a vendégek védelmét, mint Ionov a meccs elején, és ő is kihasználta ziccerét.

A lila-fehérek védelme összeomlott, a Zenit egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de túlságosan is könnyelműek voltak az oroszok, és Proto is mindent megfogott – a kétgólos vereség ellenére egyértelmű, hogy az olaszos nevű belga hálóőr volt a meccs hőse.

A végén a brazil Kanu fejes góljára Huszti egy percen belül válaszolt; a magyar támadó egy jobb oldali beadás után a védők között elpattogó labdát lőtt ballal a kapu közepébe, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Hajduk Split–AEK Athén

A másik találkozón az AEK Athén 3–1-re győzni tudott a langyos spliti estében (plusz 17 fokban kezdődött a találkozó!), és nagyot lépett a továbbjutás felé – ehhez a záró fordulóban hazai pályán pontot kell szereznie a csoportelső Zenit ellen.

H-csoport

A spanyol Getafe a 17. perctől a 92.-ig vezetett Odensében, de Hans Henrik Andreasen egyenlített. A dánok számára így is elúszott a továbbjutás, és a Getafe sem reménykedhet már.

A már biztos továbbjutó Stuttgart ugyanis Bernben 2–1-es előny után összeomlott a Young Boys ellen a nagy havazás miatt félórás késéssel kezdődő találkozón, és végül 4–2-es vereséget szenvedett. A svájciak ezzel szintén továbbjutottak.

EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Zenit (orosz)–Anderlecht (belga) 3–1
G: Ionov (12.), Buharov (65.), Huszti (88.), ill. Kanu (87.)
Hajduk Split (horvát)–AEK Athén (görög) 1–3
G: Buljat (90.), ill. Scocco (50. – 11-esből), Manolasz (61.), Blanco (84.)
AZ ÁLLÁS
1. Zenit550015–6+9 15
2. AEK52129–10–1 7
3. Anderlecht51136–8–2 4
4. Hajduk Split51045–11–6 3

 

H-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Young Boys (svájci)–VfB Stuttgart (német) 4–2
G: D. Degen (39.), Sutter (78.), Mayuka (81., 82.), ill. Pogrebnyak (48.), Schipplock (68.)
Odense (dán)–Getafe (spanyol) 1–1
G: Andreasen (90.), ill. Ríos (17.)
AZ ÁLLÁS
1. VfB Stuttgart540111–5+6 12
2. Young Boys530210–9+1 9
3. Getafe51133–8–5 4
4. Odense51137–9–2 4

 

AZ ÁLLÁS 
1. PSV541010–3+7 13
2. Metaliszt Harkiv53119–4+5 10
3. Sampdoria51224–5–1 5
4. Debrecen50052–13–11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik