Hajnal-Dzsudzsák: válogatott párbaj az Európa-ligában

Vágólapra másolva!
2012.08.22. 09:54
Címkék
Bár a DVSC-Teva és a Videoton csak csütörtökön lép pályára az Európa-liga rájátszásában, szerdán is érdemes lesz figyelni a kontinentális sorozatot, vagyis annak egyetlen mérkőzését: Hajnal Tamás együttese, a német VfB Stuttgart a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató orosz Dinamo Moszkvával találkozik, a várakozás szerint honfitársainkkal a kezdőcsapatokban.

Az Európa-ligában a csoportkörbe jutás a tét, és bár a Videotonnak a török Trabzonspor, a DVSC-nek pedig a belga FC Bruges ellen roppant nehéz lesz kiharcolnia a továbbjutást, biztosan lesz magyar érdekeltségű klub a 48 csapatos főtáblán. Hajnal Tamás Stuttgartja ugyanis Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvájával találkozik a playoffban, a szerdai játéknap egyetlen mérkőzését e két együttes játssza.

Hajnal Tamás főszerepet játszhat a szerdai mérkőzésen 
– akárcsak Dzsudzsák Balázs
Hajnal Tamás főszerepet játszhat a szerdai mérkőzésen – akárcsak Dzsudzsák Balázs

„Stuttgartban nem volt rá példa, hogy a nemzetközi kupában honfitárs ellen játszottam volna. Nem hiszem, hogy Bruno Labbadia kikérné a véleményemet Dzsudzsák Balázsról, ez nem jellemző rá – mondta a Nemzeti Sportnak Hajnal Tamás, aki kisebb bokasérülése után immár egészséges. – Az injekciókúra megtette a hatását, a válogatott Izrael elleni találkozóját ki kellett hagynom, de szerda óta teljes erőbedobással dolgozom, a hét végén a Német Kupa meccsünkön végig pályán voltam.”

A Dinamo rágósabb falatnak tűnik az 5–0-ra kiütött (a német hatodik vonalban szereplő) Falkenseenél, noha a moszkvaiak is fel tudnak mutatni egy 5/0-t: a Premjer-ligában öt mérkőzés után pont nélkül áll Dzsudzsák Balázs csapata, amelynek kispadján szerdán mutatkozik be az új edző, Dan Petrescu.

„Ez lesz a román tréner első meccse a Dinamo élén, az összeállítás kapcsán sötétben tapogatózunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szergej Demidov, a gazeta.ru Stuttgartban tartózkodó újságírója, megemlítve: az izraeliek ellen gólt szerző Dzsudzsák Balázs csapatba kerülési esélyeit javítja, hogy vasárnap a Tyerek Groznij ellen 2–1-re elveszített bajnokin moszkvai részről a jobbak közé tartozott, és akkor is betalált. Ám kérdés, hogy az összecsapást a lelátóról megnéző Petrescu is így vélekedik-e.

„Nem rémlik, hogy részem lett volna olyan negatív sorozatban, mint a Dinamóé, ennyire balszerencsés idénykezdetet a pályán még biztosan nem éltem át – utalt az oroszok minden várakozást alulmúló bajnoki szériájára Hajnal Tamás. – Nekünk ugyanakkor nem ezzel kell foglalkoznunk. Az Európa-liga más terep, új lehetőség a Dinamo számára is. Játékosai nyilván nem duzzadnak az önbizalomtól, de azok után, hogy ezt leszögeztük, el is kell felejtenünk.”

Az összecsapásnak külön pikantériát ad, hogy az 52-szeres német válogatott Kevin Kuranyi ellenfélként tér vissza Stuttgartba, ahol 1997 és 2005 között játszott.

EURÓPA-LIGA, PLAYOFF, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
SZERDA
VfB Stuttgart (német)–Dinamo Moszkva (orosz)
CSÜTÖRTÖK
DVSC-Teva (magyar)–FC Bruges (belga)
Trabzonspor (török)–Videoton (magyar)
Marítimo (portugál)–Dila Gori (grúz)
Steaua Bucuresti (román)–Ekranas (litván)
Slovan Liberec (cseh)–Dnyipro Dnyipropetrovszk (ukrán)
Luzern (svájci)–KRC Genk (belga)
FK Zeta Golubovci (montenegrói)–PSV Eindhoven (holland)
Anzsi Mahacskala (orosz)–AZ Alkmaar (holland)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Olympique Marseille (francia)
Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci)
Slask Wroclaw (lengyel)–Hannover (német)
Hearts (skót)–Liverpool (angol)
Atromitosz (görög)–Newcastle United (angol)
Horsens (dán)–Sporting (portugál)
Lokeren (belga)–Viktoria Plzen (cseh)
APOEL Nicosia (ciprusi)–Neftci (azeri)
Athletic Bilbao (spanyol)–HJK Helsinki (finn)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Dudelange (luxemburgi)
Lazio (olasz)–NK Mura (szlovén)
Tromsö (norvég)–Partizan Beograd (szerb)
Molde (norvég)–Heerenveen (holland)
Motherwell (skót)–Levante (spanyol)
Legia Warszawa (lengyel)–Rosenborg (norvég)
Vaslui (román)–Internazionale (olasz)
Dinamo Bucuresti (román)–Metaliszt Harkiv (ukrán)
Crvena zvezda (szerb)–Bordeaux (francia)
Bursaspor (török)–Twente (holland)
Feyenoord (holland)–Sparta Praha (cseh)
AIK Stockholm (svéd)–CSZKA Moszkva (orosz)
PAOK Szaloniki (görög)–Rapid Wien (osztrák)
A visszavágókat a jövő héten játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik