„Ha Gera nem magyar lenne, most vinné a Real Madrid” - Csank

Vágólapra másolva!
2010.05.13. 10:39
null
Csank János szerint Gera Zoltán (11) volt a Fulham legjobbja tegnap az El-döntőben (Fotó: Action images)
Címkék
Gera Zoltán csapata, a Fulham tegnap hosszabbítás után 2–1-re kikapott az Európa-liga döntőjében az Atlético Madridtól, de az eredmény legkevésbé sem a magyar középpályáson múlott. Gera korábbi edzője, Csank János szerint a magyar játékos az angol gárda legjobbja volt, hihetetlen futóteljesítményével, mutatott játékával bármelyik európai nagycsapatban megállná a helyét.

„Meglepő volt Gera teljesítménye, futómennyisége nemzetközi mércével mérve is kimagasló" – kezdte a Nemzeti Sport Online kérésére adott értékelését Csank János, aki a Ferencvárosnál másfél évig dolgozott a támadóval.

GERA ZOLTÁN STATISZTIKÁI
Gólok száma: 0
Összes lövés: 3
Kaput eltaláló lövés: 0
Kapu felé tartó lövés: 2
Blokkolt lövés: 1
Elkövetett szabálytalanság: 3
Elszenvedett szabálytalanság: 3
Passzok: 38/54 (70%)
Futott távolság: 15.61 km

Gera tegnap 120 perc alatt 15.61 km-t futott, 54-szer passzolt (abból 38-szor jó helyre) és volt három lövése.

„Az ő játéka olyan, hogy folyamatosan mozgásban van, pulzusa meccs közben szerintem sosem megy százharminc alá. Különleges képessége, hogy sohasem áll és nem is sétál a pályán, mindig mozgásban van, ez megnöveli a futómennyiségét. Lassú futás közben pihen, így 15-20 méterrel mindig közelebb van az eseményekhez, mint a többiek, akár támadásban, akár védekezésben. Ez az Atlético ellen is jól látszott" – folytatta értékelését Csank János, aki szerint a magyar futballista csapata legjobbja volt.

„Gera egyrészt ösztönös tehetség, aki bizonyos helyzeteket gondolkodás nélkül, zsigerből old meg, ugyanakkor nagyon tudatos a játéka, ésszel futballozik."

A jelenleg a ZTE labdarúgócsapatát irányító szakember hozzátette, Gerának speciális állóképessége van, és az, hogy Roy Hodgson nem a szélen, hanem középen számít rá, kitolhatja néhány évvel a pályafutását, mert így kevesebb intenzív, a szervezetet jobban igénybe vevő futásra van szüksége.

 PÉCS IS GERÁNAK SZURKOLT

Tegnap este Pécsen kivetítőt állítottak fel városi a műjégpályán, ahol a helyi sportbarátok közösen nézhették meg a pécsi születésű Gera Zoltán játékát az Európa-liga döntőjében – olvasható a bama.hu megyei hírportálon. Gera Atlético Madrid elleni teljesítményét mintegy 200 szurkoló tekintette meg a kivetítő előtt.

„Úgy gondolom, még legalább három jó éve lehet. Lehet, hogy 31 éves, de nem a naptári, hanem a biológiai óra számít, s tegnapi teljesítményét elnézve még sok van benne. Úgy gondolom, bármelyik európai bajnokságban megállná a helyét. Ha szerepelt volna már vb-n vagy Eb-n, és jobban ismernék őt, vagyis ha mondjuk horvát vagy szerb lenne, most simán elvinné akár a Rel Madrid is" – fogalmazott Csank János.

A mesteredző hozzátette, Gera állóképessége sokat fejlődött abban az időben, amikor együtt dolgoztak a Ferencvárosnál, ugyanakkor Csank kihangsúlyozta, ő is nagyon sokat köszön a futballistának, mert játékával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikeres legyen a csapat.

„Már a Ferencvárosnál is látszott, hogy Gera klasszisjátékos, nagyjából Détári szintjére tippeltem annak idején, azt persze nem lehetett megjósolni, hogy idáig juthat" – méltatta Csank János korábbi tanítványát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik