„Ha a vecsési kapus véd, nem kap ki a Loki”

Vágólapra másolva!
2010.12.02. 09:45
null
Malinauskas ekkor védett, de a második hazai gólnál nagyot hibázott (Fotó: Balázs Bence)
A Debrecennek minden esélye megvolt a döntetlenre a Metaliszt ellen Harkivban, de Mindaugas Malinauskas nagy hibája miatt az ukrán csapat győzött 2–1-re. Détári Lajos szerint még a Vecsés kapusával is jobb eredményt ért volna el a DVSC. A debreceni kapus bakiját kihasználó Denisz Oleinik elmondta, tudta, hogy a kapusok gyakran megpróbálják lefülelni a keresztbe lőtt labdákat.

Détári Lajos, a Nemzeti Sport szakértője úgy véli, a DVSC Mindaugas Malinauskas kapus miatt kapott ki, és a Vecsés vezetőedzője szerint az NB II-ben szereplő csapatának kapusával legalább döntetlent ért volna el a Loki.

 A DVSC 100. KAPOTT GÓLJA EURÓPÁBAN
Bódi Ádám öngólja jelentette a DVSC századik kapott gólját az európai kupasorozatokban.

„Nehéz higgadtan értékelni, mert egygólos debreceni vezetésnél meg voltam győződve arról, hogy a DVSC megszerzi első győzelmét az Európa-ligában. Többen véleményezték már Mindaugas Malinauskas tudását, de aki a klubhoz szerződtette a litván légióst, annak sürgősen távoznia kellene a labdarúgásból. Ha a vecsési kapus véd Ukrajnában, ez a mérkőzés legalább döntetlenre végződik" – mondta Détári Lajos a Nemzeti Sportnak.

„Összességében a Loki elmúlt hat hónapjáról nehéz jókat mondani, ha kizárólag az elmúlt öt évben elért sikereit veszem figyelembe. Nehogy a Dunaferr sorsára jusson az együttes – mire a sikert sikerre halmozó dunaújvárosiaknál megépült az új stadion, már nem volt csapat. Egy biztos, kapust és belső védőt sürgősen igazolnia kell a vezetőknek, és Czvitkovics Péter mellé egy kreatív, a futballt játszani képes labdarúgó sem ártana a középpályára. Nyilvánvaló, hogy szerkezeti váltás szükséges, mert Herczeg András hiába próbálkozik, majd' minden mérkőzésen más-más felállásban játszik csapata – valami nem működik olyan hatékonyan, mint korábban" – tette hozzá a szakember.

Denisz Oleinik a Metaliszt mindkét góljában nagy szerepet vállalt, az első előtt kapufát lőtt, a másodiknál pedig Mindaugas Malinauskas hatalmas hibáját kihasználva a Loki kapujába talált. A támadó szerint a magyarországi meccsen sokkal jobb teljesítményt nyújtottak.

„Nagyon nehéz volt szép, kombinatív játékot bemutatni ezen a csúszós talajon, de hála Istennek, sikerült győznünk. A pálya talaja miatt nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, amilyenre valójában képesek vagyunk, amilyet a Debrecen elleni első meccsen bemutattunk. Nem zavar, hogy az első gól nem az enyém, a lényeg, hogy a Harkiv a tavaszi szezonban is európai kupában szerepelhet. Számunkra és a szurkolóknak is ez a legfontosabb" – mondta Oleinik, aki az első hazai gólnál a kapufát találta el, és a labda ezután került a Loki kapujába Bódi Ádám lábáról.

„Nem csak egy kirándulásra megyünk Hollandiába az utolsó fordulóban. Tavaly a Benfica ellen is tét nélküli találkozón léptünk pályára, de a csapat győzött, és fontos pontokat szerzett Ukrajnának az UEFA rangsorban. Győzni akarunk az utolsó meccsen is, és mindent meg is teszünk ennek érdekében. Ami a gólomat illeti, tudtam, hogy a kapusok gyakran megpróbálják lefülelni a labdát, és a Debrecen kapusa azt hitte, hogy keresztbe lövöm a labdát, amit el akart csípni" – tette hozzá a támadó.

Miron Markevics, a Metaliszt vezetőedzője is úgy véli, hogy a rideg körülmények miatt nem nyújtott olyan jó teljesítményt csapata, de nagyon örül a továbbjutásnak.

„Nem volt könnyű ebben az időben, ilyen körülmények között játszani, de örülök a sikernek, és hogy a játékosaim keményen küzdöttek. A brazil labdarúgóink közül voltak, akik az idén láttak először havat, így nem volt könnyű nekik ezen a pályán játszani. Eindhovenben is a győzelem lesz a célunk. Örülünk, hogy újra megmérkőzhetünk egy jó csapattal" – mondta Markevics.

METALISZT HARKIV–DEBRECEN 2–1
   

 

 AZ ÁLLÁS
1. PSV54110–  3+7 13
2. Metaliszt Harkiv5311  9–  4+5 10
3. Sampdoria5122  4–  5–1 5
4. Debreceni VSC
55  2–13–11 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik