Rukavina duplája után hátrányban az ETO

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 20:59
null
Fájdalmas vereséget szenvedett az ETO hazai pályán (Fotó: Fuszek Gábor)
A Győri ETO 2–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Dinamo Zagrebtől az Európa-liga-selejtező rájátszásának első mérkőzésén, így hátrányban utazik a zágrábi visszavágóra. A vendégek Ante Rukavina duplájával már az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, amelyen az ETO-nak a folytatásban nem sikerült faragnia.


A győri szurkolók nagyon rosszul már nem zárhatják a napot, hiszen a futballcsapat „kistesója”, az immár Rába ETO néven futó futsalegyüttes újabb győzelmet aratott a Futsal UEFA-kupában a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, így továbbjutott a kvalifikáció következő fázisába.

A szomszédos ETO Parkban azonban sokkal nehezebb ellenfél várt a győriekre, mint a csarnokban, igaz, jóval többen is biztatták a zöld-fehéreket. Mintegy kilencezren látogattak ki a stadionba, így kilencezren figyelték csöndben, ahogy az első percekben a Dinamo dolgozott ki több kapu előtti helyzetet.

Ekkor még Szasa Sztevanovics megmentette a győrieket a góltól, a 19. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Ante Rukavina tört be jobbról középre, a győri védők lemaradtak róla, a csatár lefutotta Vlagyimir Djordjevicset, majd tizenhárom méterről jobb külsővel szépen a bal alsó sarokba helyezett. 0–1

Kilenc perccel később  újabb súlyos védelmi hiba után növelte előnyét a vendégcsapat. Etto viharzott el a jobb szélen, Linas Pilibaitis nem tudott felszabadítani, majd Djordjevics is hibázott, a labdára lecsapó Rukavina pedig ismét a bal alsóba terelte a labdát. 0–2

A második találat után Pintér Attila nem sokat késlekedett, és a 36. percben ki is használta az első cseréjét, Marko Dinjar helyére Ji-Paraná érkezett. A Győr többször fel is tudott fejlődni az ellenfél kapuja elé a folytatásban, de gólszerzésre nem volt esélye, így kétgólos hátránnyal vonult a szünetre.

Ji-Paraná a második félidő legelején jelezte, hogy megérte őt beállítani, a szerencsével ugyanakkor  hadilábon állt, ugyanis szabadrúgása után a jobb oldali kapufa tövéről kipattant a labda.

A mérkőzés ezen szakaszában egyértelműen dominált az ETO, a kisalföldiek többször közel is álltak a gólszerzéshez, ám Ceolin helyzeténél sem volt szerencséje a győrieknek, Igor Biscan a gólvonalról tudott menteni a finom emelés után, míg Pilibaitis lövése után a kapu felett hagyta el a labda a játékteret.

A félidő közepén azonban a továbbjutást is eldönthette volna a Dinamo, nem is egyszer. Előbb Etto ugrott ki a védők között ziccerben, de Sztevanovics védeni tudta a lövést, a brazil pedig ismételten elrontotta a kínálkozó lehetőséget. Majd Rukavina rontott kétszer is, utóbbi esetben, Milan Badelj passza után különösen nagyot hibázva, hiszen 11 méterre a kaputól csak Sztevanoviccsal állt szemben. A szerb kapus védése után le is cserélte a csatárt Vahid Halilhodzic.

Pintér Attila is próbált változtatni, de a hazaiak játéka ettől nem lett támadóbb, s a középpályán többször csak üldözték a labdát. A Dinamo ezzel kétgólos előnyre tett szert a visszavágóra, amelyet a Makszimir-stadionban igen nehéz lesz majd ledolgozni.

GYŐR–DINAMO ZAGREB 0–2
 (A DigiSport felvétele)

 


A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattintson a képre!
A jegyzőkönyv megtekintéséhez kattintson a képre!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik