Gumilövedéket is bevetettek a fehérvári szurkolók ellen

Vágólapra másolva!
2012.11.09. 13:11
null
Gumilövedéket is bevettek a szurkolók ellen (Fotó: www.blick.ch)
Címkék
Svájci beszámolók szerint huszonkét fehérvári drukkert állított elő a helyi rendőrség a Basel–Videoton Európa-liga-csoportmeccs előtt, akik nem is láthatták a találkozót. A szurkolók ellen gumilövedéket is bevettek. A hírt svájci forrásunk is megerősítette.

Nem múlt el kisebb botrány nélkül a Videoton bázeli vendégjátéka, több fehérvári szurkoló már a hazaiak 1–0-s győzelmével véget ért mérkőzést sem láthatta. Helyi informátorunk elmondása szerint úgy tűnt, a két tábor megbeszélte egymással, hogy találkoznak a meccs előtt a városban.

A körülbelül nyolcvan főből álló magyar csoportban több ittas szurkoló is volt, és néhányan maszkot is viseltek, a helyi rendőrség pedig – megelőzvén a balhét – 20 személyt emelt ki a tömegből és állított elő a mérkőzés előtt, amikor a tábor a Karl Barth térhez ért, kettőt pedig a stadionnál fogtak el.

A rendőrség mindenképpen szerette volna elkerülni, hogy a két fél összecsapjon. Ennek érdekében gumilövedéket és egyéb tömegoszlató eszközöket is bevetettek. Az előállított magyarok lemaradtak csapatuk fellépéséről, azonban a találkozót követően elengedték őket. Több helyi beszámoló – köztük a Tages Woche internetes honlapja – szerint egy szurkolót viszont őrizetbe vettek hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik