Geráék kedvező eredményt értek el Hamburgban

Vágólapra másolva!
2010.04.22. 21:04
null
Gera a Hamburg ellen is bemutatta akrobatikus képességeit (Fotó: Action Images)
Címkék
Gera Zoltánnal a soraiban csapott össze a Fulham a Hamburggal az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén idegenben a kupasorozat fináléjának helyszínén. A története első nemzetközi kupadöntőjéért harcoló angol együttes kedvező eredményt ért el: gól nélküli döntetlent játszott a német csapat otthonában vívott nem túl izgalmas meccsen.

 

Nehéz mérkőzés várt Gera Zoltánra és a Fulhamre a Hamburg elleni idegenbeli mérkőzésen, mivel a német csapat számára a döntőbe jutás mellett külön motivációt ad, hogy Hamburgban lesz a kupasorozat fináléja.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg az Európa-ligát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ennek megfelelően határozottabban kezdett a hazai együttes, előbb Ruud van Nistelrooy próbált betörni a tizenhatoson belülre, majd Piotr Trochowski lőtt veszélyesen kapura, ám a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 14. percben aztán válaszolt a Fulham: Bobby Zamora tett le nagyszerűen egy előre ívelt labdát Gera elé, akinek a lövése a hazai védők lábán megpattanva ment nem sokkal a kapu mellé.

Az első félidő első felében egyik együttes sem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani, de a Hamburg többet támadott, és veszélyesebben játszott, mint az angol csapat. Az első negyvenöt perc további részében sem lett izgalmasabb a találkozó, és a gól nélküli állás hűen tükrözte a meccs képét. 

A szünet utáni percek sem hozták meg az izgalmakat: a Fulhamnél valószínűleg nem akartak minden áron gólt szerezni idegenben, míg a Hamburg nem tudott eléggé felpörögni, és áttörni az angol csapat védelmét.

A 61. percben aztán ismét Gera Zoltán nevéhez fűződött a Fulham második valamirevaló helyzete: a magyar támadó betört a tizenhatoson belülre, és megpróbálta a középen helyezkedő társához lőni a labdát, de Joris Mathijsen beletette a lábát a labdába.

Három perccel később ismét Gera került helyzetbe, miután jó labdát kapott a tizenhatos közepén, de estében már nem tudta kapura pöckölni a labdát. A Fulham vérszemet kapott, és ismét Gera került a középpontba, ám kézzel vette át az előre ívelt labdát, ezért a magyar játékos sárga lapot, a Hamburg szabadrúgást kapott.

A 71. percben aztán kezdett magára találni a Hamburg: Jonathan Pitroipa tört be a Fulham tizenhatosán belülre, és Mark Schwarzernek kellett védenie, majd Trochowski bombáját kellett kiütnie az angol csapat kapusának, nem sokkal később pedig David Jarolím lövésénél is a helyén volt.

A 89. percben aztán Mladen Petric győztes gólt lőhetett volna bal oldali szöglet után, ám Schwarzer ismét szépen védett, és szögletre ütötte a jobb kapufa felé tartó labdát.

A hajrában sem történt váratlan fordulat, így a Hamburg nem túl kedvező helyzetben várhatja a visszavágót, miután nem tudott betalálni hazai pályán, Gera Zoltánék pedig egy lépéssel közelebb kerültek a Fulham történetének első nemzetközi kupadöntőjéhez.

 A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 
 EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Hamburg (német)–Fulham (angol) 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik