Gera Zoltánék kikaptak a Juventustól

Vágólapra másolva!
2010.03.11. 23:03
null
Jonathan Zebina szerezte a második torinói gólt (fotó: Reuters)
Címkék
Kétgólos vereséget szenvedett a Gera Zoltánnal felálló Fulham a Juventus otthonában a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. A Werder Bremen Valenciában, az Olympique Marseille Lisszabonban ért el döntetlent. A Standard Liege idegenben verte a Panathinaikoszt.

 

JUVENTUS–FULHAM

Gera Zoltán kezdőként kapott szerepet a Fulhamben a torinói mérkőzésen. A londoniak idegenben elvétve nyernek, hiszen csak egy bajnoki, egy FA-kupa-, valamint egy Európa-liga-meccsen diadalmaskodtak ebben a szezonban.

A vezetést a Juventus szerezte meg a mérkőzésen: a kilencedik percben Diego ívelt be szögletet, az érkező Legrottaglie pedig közelről a hálóba fejelt.

A torinói csapatnak a védői szállították a gólokat, ugyanis a 25. percben Jonathan Zebina is betalált: a francia jobbhátvéd a jobbösszekötő helyén megindult, és mivel nem igazán támadták, a tizenhatos vonaláról lövésre szánta el magát. Schwarzer vetődött, ám a jól helyezett és erős lövés a jobb kapufáról a hálóba pattant.

A Fulham még az első félidő vége előtt szépített, egy beívelt szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a hazai védők, a labda Dickson Etuhu elé került, aki jobbal, 14 méterről lőtt. A labda jócskán kapu mellé ment volna, ám Legrottaglie lábán megpattanva végül a bal sarokban kötött ki. Sőt a 40. percben Hangeland fejelt kapura, Manninger hatalmas bravúrral ütötte ki a labdát, a dolgát ráadásul az is nehezítette, hogy Gera zavarórepülést végzett az ötösön belül.

A Juventus ennek ellenére mégis kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre: Grosso bombáját ugyan bravúrral szögletre tolta Schwarzer, ám a sarokrúgás után David Trezeguet előbb a kapufát találta el, a kipattanót azonban kapásból a jobb sarokba vágta.

Az angolok már nem tudtak kozmetikázni az eredményen, így kétgólos hátrányból várják a visszavágót. Gera végigjátszotta a mérkőzést.

VALENCIA–WERDER BREMEN

A Werder Bremen Valenciába látogatott, és a 24. percben tizenegyesből előnyhöz jutott. Egy szögletnél Banega csatázott Pizarróval, Martin Atkinson játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Frings állt a labda mögé, és a jobb sarokba lőtt.

A Valencia valamivel aktívabb volt az első félidőben, mégis hátrányban vonulhatott pihenőre. Az 56. percben azonban emberhátrányba is került: Marin terült el a földön, Atkinson pedig miután konzultált asszisztensével, piros lapot adott a középpályásnak, majd a reklamáló César Sánchez kapus is kapott egy sárgát.

Tíz emberrel viszont sikerült az, ami tizeneggyel nem, nevezetesen a gólszerzés: már Silva is gólhelyzetbe került, de lövése még lepattant, Mata ismétlésével szemben azonban már tehetetlen volt. A Valencia emberhátrányban döntetlent ért el, de Brémában mindenképpen gólt kell rúgnia, ha tovább akar jutni.

PANATHINAIKOSZ–STANDARD LIEGE

A Standard Liege jól kezdett Athénban, Witsel már a nyolcadik percben a kapuba fejelte Mbokani beadását.

Az első negyedóra végén növelte előnyét a belga együttes, akkor Mario Galinovic kapus nem tudta megszerezni a labdát, ezt kihasználta Jovanovics, és az üres kapuba helyezett.

A Panathinaikosz a szünetben kettőt cserélt, bevetette Karagunisz és Szalpingidiszt is. Ez gyorsan eredményre vezetett, a 47. percben előbbi szabadrúgását fejelte a hálóba Lukasz Vintra. A görögök azonban nem tudtak egyenlíteni, ráadásul a 74. percben egy gyors kontra végén De Camargo bebiztosította a belgák győzelmét. A Standard nagy lépést tett a továbbjutás felé, a Panathinaikosz pedig Simao 94. percben történt kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót.

BENFICA–OLYMPIQUE MARSEILLE

Az Olympique Marseille az első negyedórában ziccert hibázott Lisszabonban, Lucho González az ötösön eltörte a labdát.

Az első félidő folytatásában főleg a Benfica előtt adódtak helyzetek, de Cardozo az ötösről az égbe vágta a labdát, majd Aimar balösszekötő helyéről leadott gyenge lövését védte Mandanda. A kihagyott lehetőségek kis híján megbosszulták magukat, de a portugálok szerencséjére Lucho González a szünet előtt a kapu mellé lőtt.

A Benfica a 72. percben jutott előnyhöz, igaz, ehhez kellett egy hatalmas kapushiba is: Di Maria beadása után Cardozo ordító helyzetben rosszul találta el a labdát, amely így Mandanda könnyű zsákmánya lehetett volna. A francia kapuvédő rá is vetődött a labdára, amely azonban kicsúszott a kezéből, éppen az ott ólálkodó Maxi Pereira elé, aki köszönte szépen az ajándékot, és a jobb sarokba passzolt. A hajrában azért bemutatott egy bravúrt Mandanda, aki Ramires hatalmas bombáját tolta a lécre.

Mint kiderült, ez sokat számított: a kilencvenedik percben ugyanis egy jobbról érkező beadást a csereként beállt Ben Arfa gyönyörű mozdulattal fejelt a jobb sarokba. A Marseille így kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót.

A korábbi meccsekről ide kattintva olvashat.

 EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
Benfica (portugál)–O. Marseille (francia) 1–1 (Maxi Pereira 75., ill. Ben Arfa 90.)
Juventus (olasz)–Fulham (angol) 3–1 (Legrottaglie 9., Zebina 25., Trezeguet 45., ill. Etuhu 36.)
Panathinaikosz (görög)–Standard Liege (belga) 1–3 (Vintra 48., ill. Witsel 8., Jovanovics 16., De Camargo 74.)
Valencia (spanyol)–Werder Bremen (német) 1–1 (Mata 58., ill. Frings 24. – 11-esből)
KORÁBBAN:
Hamburg (német)–Anderlecht (belga) 3–1 (Mathijsen 23., Van Nistelrooy 40., Jarolím 76., ill. Legear 45+1.)
Lille (francia)–Liverpool (angol) 1–0 (Hazard 84.)
Rubin (orosz)–Wolfsburg (német) 1–1 (Noboa 29., ill. Misimovic 67.)
Atlético Madrid (spanyol)–Sporting (portugál) 0–0 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik