Egy ravasz szabadrúgás okozta a Pool vesztét

Vágólapra másolva!
2010.03.11. 21:09
null
A Lille alaposan megkeserítette Fernando Torres és társai életét csütörtök este (Fotó: Action Images)
Címkék
Juhász Roland kezdett, és végig a pályán volt az Anderlechtben, amely bár két góllal kikapott Hamburgban, némi reményt keltő idegenbeli találattal zárta a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének keretében megrendezett párharc első mérkőzését. A Liverpool óriási meglepetésre kikapott Lille-ben, míg az Atlético jelentős időt emberelőnyben töltve sem bírt a Sportinggal. A Wolfsburg döntetlennel, sőt nagyon fontos idegenbeli góllal zárta kirándulását a kazanyi farkasordító hidegben.

LILLE–LIVERPOOL

A Lille bátran kezdte a mérkőzést, ám a Liverpool fokozatosan fölénybe került, és kizárólag a franciák kapusán, Mickael Landreau-n múlt, hogy a szünetig nem született gól. A lille-i hálóőr a 26. percben Ryan Babel lövését védte lábbal, majd a játékrész hajrájában előbb Steven Gerrard szabadrúgását, majd Fernando Torres fejesét hárította szintén nagy bravúrral.

A második félidőre a Lille rendezte védekezését, és noha nagy helyezetek előtte sem adódtak, a győztes gólt sikerült megszereznie. A 65. percben Frau távoli bombáját még védte Reina, ám a 84. percben sem ő, sem a védők nem tudtak mit kezdeni Eden Hazard balról a kapu elé tekert szabadrúgásával – a labda a hálóban kötött ki.

A hátralévő időben a francia csapat növelhette volna előnyét, ám a Reinával farkasszemet néző Pierre-Emerick Aubameyang nagy helyzetben a kapufát találta el. A Lille három nyeretlen tétmérkőzés után aratott újra győzelmet, és ami fontos lehet: hazai pályán nem kapott gólt.

HAMBURG–ANDERLECHT

Az első félidőben többször is bizonytalankodott a brüsszeli védelem, és ezt kétszer is kihasználta a Hamburg. A 23. percben Mathijsen lőtt közelről a jobb alsó sarokba, miután az egyik brüsszeli védőről elépattant a labda – Juhász Roland felszabadítási kísérletét követően.

Ruud van Nistelrooy először kezdett a HSV-ben, amióta odaigazolt, és ezt góllal ünnepelte meg: a 40. percben Elia kanalazta középre a labdát a bal oldalról, és a holland támadó közvetlen közelről, éles szögből a hálóba emelt.

Mégsem a hamburgiak vonultak jobb hangulatban az öltözőbe, ugyanis a rendes játékidő lejárta után Jonathan Legear jobbal, 25 méteres szabadrúgásból nagyszerűen a jobb felső sarokba tekerte a labdát.

A szünet után a brüsszelieknek is voltak gólszerzési lehetőségeik, a kapuba azonban a hazaiak találtak be, jócskán javítva ezzel továbbjutási esélyeiken. A harmadik hamburgi gól David Jarolím 18 méteres pattogós lövéséből született meg. Az Anderlechtnek négy győzelemből álló sorozata szakadt meg.

RUBIN–WOLFSBURG

Kazanyban mínusz tíz fokos hideg várta a csapatokat, és kezdetben a házigazdák alkalmazkodtak jobban a szélsőséges körülményekhez. Az orosz bajnokság hétvégi rajtjára készülő Rubin a 29. percben a vezetést is megszerezte, Ansaldi beadása után a kolumbiai Christian Noboa fejelt a kapuba.

A második félidő már inkább a wolfsburgiaké volt, akik a 67. percben ki is egyenlítettek: a bosnyák Edin Dzeko passzát követően honfitársa, Zvjezdan Misimovic 18 méterről nagyszerű lövéssel vette be a Rubin kapuját.

Az orosz bajnok a negyedik tétmérkőzését vívta ebben az évben, és ez volt az első bekapott gólja. Sőt a kapujába kerülhetett volna még egyszer a labda, csakhogy Misimovic újabb távoli lövéssel a keresztlécet találta telibe.

ATLÉTICO MADRID–SPORTING

A madridiak már a 12. percben cserélni kényszerültek Perea sérülése miatt, és bár enyhe fölényben játszottak, átszervezett védelmük meg-megzavarodott, és a játékrész derekán kis híján gólt kapott: Liedson tisztára játszotta magát, majd a keresztlécet találta el.

A 31. percben a Sporting is megválni kényszerült egyik védőjétől – nagy különbség, hogy a Reyesszel nem bíró Grimi helyett nem jöhetett be senki, mert a második sárga lapjáért a pirosat is megkapta.

A folytatásban a Sporting megfontoltan tartotta az eredményt, és mivel az ellenfélből hiányzott a lendület, a fantázia, e törekvésében sikerrel is járt. A 89. percben az Agüeróval szemben szabálytalankodó Tonel is piros lapot kapott, ám a hátralévő idő kevés volt az Atléticónak ahhoz, hogy begyötörje a győztes gólt.

EURÓPA-LIGA 
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Hamburg (német)–Anderlecht (belga) 3–1 (Mathijsen 23., Van Nistelrooy 40., Jarolím 76., ill. Legear 45+1.)
Lille (francia)–Liverpool (angol) 1–0 (Hazard 84.)
Rubin (orosz)–Wolfsburg (német) 1–1 (Noboa 29., ill. Misimovic 67.)
Atlético Madrid (spanyol)–Sporting (portugál) 0–0
A többi mérkőzés 21.05 perckor kezdődött el. A visszavágókat március 18-án rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik