T. M. 2019.08.15 16:58 Frissítve: 2019.08.15 17:09

FTC: „Mindenki arra vágyik, hogy megmutathassa magát Európában”

A Ferencváros labdarúgócsapata a hétvégén megkezdi bajnoki szereplését az NB I harmadik fordulójában a Kaposvár ellen. A szokásos csütörtöki sajtónapon a zöld-fehérek részéről a csapatkapitány, Lovrencsics Gergő, valamint Máté Csaba másodedző nyilatkozott az NSO Tv-nek.

 

A Kaposvár elleni hétvégi bajnokit megelőzően még mindig a Dinamo Zagreb elleni 4–0-s vereség volt a sajtótájékoztató fő témája. A ferencvárosiak csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő már pozitívabban látja a dolgokat, de még mindig benne vannak a kedd esti történések.

„A mérkőzés másnapján még kielemeztem a saját játékomat, ahogyan azt minden összecsapás után lenni szokott, de már a Kaposvár elleni bajnokira készülünk, és mindenkinek az van a fejében. Nem sok időnk van, holnapután játszunk.”

Lovrencsics elmondta, meg is lepte, meg nem is, ahogyan a szurkolók fogadták őket a négygólos vereség után, szerinte a Fradi-tábor mérkőzés végi tapsvihara az Európa-liga-playoffért szólt.

„Évek óta nem szerepeltünk európai kupasorozat csoportkörében. Minden játékos arra vágyik, hogy megmutathassa magát Európában, úgyhogy nekem is és a csapattársaimnak is nagyon jólesett, amit a meccs végén kaptunk a szurkolóktól” – nyilatkozta Lovrencsics Gergő.

Máté Csaba, a ferencvárosiak másodedzője elárulta, a Kaposvár elleni mérkőzésen mindenképp lesz frissítés a kezdőcsapaton, azaz olyanok is játéklehetőséghez jutnak majd, akik a BL-selejtezőkön kevesebbet játszottak. Azt is elárulta, hogy már készülnek a jövő heti Európa-liga-mérkőzésre, a stáb egyik tagja el is utazott a Suduva–Maccabi Tel-Aviv mérkőzésre, hogy élőben tekintse meg a következő európai kupamérkőzés ellenfelét.

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.

2019.08.03 20:09:36

Európa-liga S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Vannak és lesznek is kapitális játékvezetői baklövések.

2019.08.02 21:51:46

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mi van, ha a játékvezetőt elviszi a mentő? Semmi.