VINCZE ANDRÁS
VINCZE ANDRÁS
2019.08.30 23:47

Földközelben – Vincze András jegyzete

 

Ilyenek vagyunk. Most éppen azon sápítozunk, miért nem az Arsenal, vagy miért nem a Manchester United, a Lazio, netán miért nem a Frankfurt jön Budapestre a Fradihoz Európa-liga-meccset játszani…

Nem tudom, mennyiben tükröződik vissza ilyenkor a fotelszurkolói vágy, azt sem, mennyit tesz hozzá az ilyesfajta áhítozáshoz a csoportkörbe jutás kiváltotta boldogság révén felszabaduló endorfin, s mennyi a valódi sportolói vagányság az óhajban, ami mindig akkor derül ki, amikor a pályán egyszer csak tényleg szembefut a védelemmel Pierre-Emerick Aubameyang – hogy „csak” az előző idény Premier League-gólkirályát emlegessem a vágy tárgya kapcsán.

 
MEGVANNAK AZ FTC ELLENFELEI AZ EL-BEN: CSZKA MOSZKVA, LUDOGOREC, ESPANYOL

A nagy örömködés közepette azt is látni kell, hogy a futballbátorságnak (is) vannak stációi; persze ha a manapság divatos szelfikészítés a szempont, inkább le sem írom, hogy Szerhij Rebrovval értek egyet, aki kissé smirglisen szokta mondani: nem álmodozni kell, hanem felkészülni. S mielőtt az optimizmus csapdája végképp elnyelne minket, azt is hozzáteszem, ne értékeljük le előre a ránk váró izgalmakat, mert a Ludogorec elleni El-csoportkörös meccs sem lesz olyan, mint volt a júliusi BL „előelőselejtezőben”, ergo a bolgárok október 3-án más minőségű futballt mutatnak majd.

Persze extra pesszimista jóslatoknak sincs helyük ilyenkor. Az a legjobb, ha maradunk a földön. Ami öröm, hogy az edző betartotta, amit ígért, Szerhij Rebrov európai kupaporondra termett csapat kialakításába kezdett már a télen, úgyhogy most nincs kapkodás, s ha vannak is hibák a Fradi focijában, a koncepció, de még inkább a tartás megvan a játékban – márpedig akár FTC-, akár Arsenal-, akár Frankfurt-címer van a mezre varrva, csakis ilyesféle erénnyel lehet (aprókat) előrelépni.

Jó látni, hogy van ráció a jelenkori futballunkban, hiszen tavaly a fehérváriak, az idén a Ferencváros lépte át a küszöböt, amely elválasztja a tucatfocit a topfutballtól.

E pillanatban legyünk erre büszkék, és menjünk ki a Fradi kupameccseire (is) – érdemes lesz szurkolni.

2020.05.11 21:36:11

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

Hat Gera-gól az El-idényben – azóta nem lépett pályára magyar futballista európai kupadöntőben.

2020.05.11 19:48:28

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Alázatosan nem a saját góljait emeli ki a kerek évforduló apropóján.

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.