A Honvéd taktikus játékkal előnyt szerzett Albániában

Vágólapra másolva!
2012.07.05. 20:30
null
Nagy volt a küzdelem a mérkőzésen, de a Honvéd (fehér mezben) jött ki belőle győztesen (Fotó: www.panorama-sport.com)<br />
Címkék
A Bp. Honvéd az albán Flamurtari vendégeként lépett pályára az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában. Az új vezetőedző, Marco Rossi először ülhetett a magyar csapat kispadján tétmérkőzésen, és mindjárt győzelemnek örülhetett, hiszen a Honvéd Vernes Richárd góljával taktikus játékkal megverte a csak távoli lövésekkel veszélyeztető hazaiakat.


ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL!

Azzal az elképzeléssel lépett pályára a Budapest Honvéd Vlorë városában, hogy a helyi Flamurtari ellen kedvező eredményt érjen el a hazai visszavágóra. A mérkőzés előtt az albánok edzője 50 százalék esélyt látott csapatának a továbbjutásra, és az első félidő igazolni látszott a szavait.

Eleinte a Honvéd lépett fel támadóbb szellemben, elsősorban a nagyon aktív Ivancsics megmozdulásainak hála. Igazán nagy helyzet azonban nem alakult ki egyik kapu előtt sem egészen a 17. percig, amikor Délczeg találta magát helyzetben alig hét méterre a kaputól a rövid sarkot vette célba, de kissé elhamarkodottan lőtt az oldalhálóba.

Feléledtek az albánok is, sorra dobták akcióba Pejicet, aki a legtöbb gondot okozta a kispesti védelemnek az első félidőben. Kemenesnek többször is kifutva kellett menteni előle. A 22. percben veszélyesen csavarodott az albán kapu felé Ivancsics szöglete, de Koliqi kiütötte a gólba tartó labdát.

Az ellentámadásból Pejic veszélyeztetett, de lövését Kemenes védte. Fokozatosan kiegyenlítődött a mérkőzés, igazán nagy helyzet sokáig nem alakult ki, lüktetett a találkozó. A meccs legnagyobb helyzete is az albánok előtt adódott, a lefújás előtti pillanatokban Pejic ugorhatott ki, de 15 méterről leadott lövése elkerülte a hosszú sarkot.

A második félidő elején teljesen váratlanul vezetést szerzett a Budapest Honvéd. A hazaiak talán még az öltözőben ragadtak, mert nem vették észre, hogy Vernes a 46. percben egyedül maradt 8 méterre az albán kaputól két védő díszkíséretében, és Délczeg bal oldali beadását belsővel a hosszú sarokba lőtte. 0–1. Az esetnél a teljes albán védelem és Koliqi kapus is lemerevedett.

A második félidőben ettől kezdve a Flamurtari dominált, a Honvéd visszahúzódott, hagyta a hazaiakat kibontakozni, de erős védőfalat húzott a tizenhatos elé, amelyen az albánok nem tudtak áthatolni. Hiába lődözött rendületlenül Telushi, vagy mellétalált, vagy Kemenes védett biztosan. Igazán nagy helyzet nem is alakult ki a Honvéd kapuja előtt. A kispestiek taktikus játékkal őrizték előnyüket, és ha kellett, a szabálytalanságoktól sem riadtak vissza.

A négy perc hosszabbítás is kevés volt a Flamurtarinak a gólszerzéshez, így a Honvéd rendkívül kedvező helyzetből várhatja a budapesti visszavágót.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Flamurtari–Honvéd 0–1 (Vernes, 46.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik