Feyenoord: Árt a klubnak a szurkolók viselkedése - Rutten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 13:34
Amint arról beszámoltunk, a Feyenoord labdarúgócsapatának szurkolói ismét bekerültek a hírekbe. Egy héttel az után, hogy szétkapták Róma belvárosát, a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen műanyag banánnal „kedveskedtek” Gervinhónak, a Roma színes bőrű futballistájának. Fred Rutten, a holland klub vezetőedzője elmondta, nem örül a drukkerek viselkedésének.

A rotterdami szurkolók készültek: több felfújható banánt is becsempésztek a mérkőzésre, az egyiket sikerült is Gervinho irányába dobniuk a találkozó 38. percében. A játékvezető ezért átmenetileg leállította a találkozót.

Nem sokkal később folytatódott a mérkőzés, de a második félidőben Mitchell te Vrede kiállítása után elszabadultak az indulatok. A hazai szurkolók mindent dobáltak a pályára, ami csak a kezükbe került. A mérkőzést ezért ismét megállította a játékvezető.

„Sohasem tapasztaltam még ilyet, nagyon furcsa mérkőzés volt – mondta Rutten a mérkőzés után. – A szurkolók viselkedése nem segíti a Feyenoordot, árt a klubnak. Nem szerencsés, ami történt, és megfelelő döntésnek gondolom, hogy a játékvezető félbeszakította a találkozót.”

A szakember szerint ugyanakkor nem rasszista gesztus volt a banándobálás.

„Több nemzetből is van játékosa a keretnek. Az emberek túl nagy ügyet csinálnak ebből az egészből…”

Gervinho a Twitter-oldalán röviden reagált a történtekre: „A legfontosabb, hogy továbbjutottunk. A többi meg…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik