Európa-liga: zárt kapuk mögött a koppenhágai visszavágó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.30. 14:11
null
Nem lehetnek nézők a Köbenhavn és a Basaksehir összecsapásán (Fotó: AFP)
A dániai szabályozások ellenére zárt kapuk mögött kerül sor az FC Köbenhavn–Istanbul Basaksehir nyolcaddöntős visszavágóra jövő szerdán a labdarúgó Európa-ligában.


A dán klub csütörtökön bejelentette, hogy többször is iránymutatást kért az európai szövetségtől (UEFA), de csak az általános rendelkezéseket emlegető válaszokat kapott, így kénytelen beletörődni a helyzetbe.

A dán bajnokság a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat betartva, de nézők előtt zajlik már hetek óta, és az FC Köbenhavn abban bízott, hogy az El-ben is lehetőség nyílik erre.

„Nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy az UEFA nem tartotta szükségesnek, hogy foglalkozzon az ügyünkkel” – mondta Lars Bo Jeppesen sportigazgató.

A nyolcaddöntő első mérkőzésén – még márciusban, a pandémia előtt – a török együttes 1–0-ra nyert hazai pályán. A párharc győztese továbbjut az Európa-liga nyolccsapatos németországi záró tornájára, amelynek Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő helyszínéül is szolgáló Köln ad otthont augusztus 10. és 21. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik