Jiménez tizenegyese elég volt: a Wolves kiejtette az Olympiakoszt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.08.06. 20:52
null
Raúl Jiménez már a 9. percben megszerezte a vezetést a Wolverhamptonnak (Fotó: AFP)
A Wolverhampton hazai pályán 1–0-ra legyőzte az Olympiakosz Pireuszt, ezzel 2–1-es összesítéssel továbbjutott az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé. A Basel szintén bejutott a rendhagyó nyolcas döntőbe. 

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Wolverhampton Wanderers (angol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 1–0 (R. Jiménez 9. – 11-esből)
Továbbjutott: a Wolverhampton, 2–1-es összesítéssel

Július 25-én már selejtezőt játszott, augusztus 6-án éjjel pedig elmondhatja magáról, hogy Európa-liga-negyeddöntős a Wolverhampton. Csodálatosan hangzik. Egészen addig, amíg nem tesszük hozzá, 2019 júliusáról és 2020 augusztusáról van szó. A koronavírus miatt maratonira nyúló futballidény nyomai pedig meglátszottak a „farkasokon” is...

De nem a meccs elején.

Nuno Espírito csapata agresszívan kezdett, és a nyolcadik percben tizenegyeshez is jutott. Kellett ehhez az is, hogy az Olympiakosz hálója elé José Sá sérülése miatt állított francia cserekapus, Bobby Allain kapitálisat hibázzon, de Raúl Jiménez a 9. minutumban megszerezte a vezetést az angoloknak (1–0).

A Wolves lendülete azonban bő 20 perc után elfogyott, az Olympiakosz pedig fokozatosan átvette az irányítást. A 26. percben Mady Camara megpattanó lövésénél a videobíró mentette meg az angolokat a góltól – jó két percig vizslatták a lest, végül pedig a spori is csak annyit tudott mutatni a görögöknek, nüansznyin múlt az egyenlítés.

Nem sokkal később már Rui Patrício bravúrjára volt szükség, ezúttal Georgiosz Maszurasz jobb felsőbe tartó lövése okozhatott fejfájást a hazaiaknak.

A fordulás után két egyre fáradtabb fél gyürkőzésébe csapott át a mérkőzés – hol egyik, hol másik csapat látszott felülkerekedni, de a koncentráció hiányzott a végjátéknál. Konsztantinosz Fortunisz jó lövésére a Daniel Podence remek cselei és 13 méterről eleresztett lökete volt a válasz. Mindkétszer a kapus jelentette a végállomást. Jöttek a nagyágyúk, a görögöknél Guilherme, az angoloknál Joao Moutinho átlövése zúgott el nem sokkal a léc felett. A 81. percben aztán ismét Rui Patríciót ünnepelhették a társak: a portugál Európa-bajnok Koka fejesénél mutatott be óriási bravúrt. Ez pedig már elégnek bizonyult a hazai sikerhez.

A Wolverhampton története során harmadszor jutott el egy európai kupasorozat negyeddöntőjéig – a különleges nyolcas döntőben a Sevilla lesz a következő ellenfele. A spanyolok a hatodik kupagyőzelmükre hajtanak a sorozatban.

A WOLVES GÓLJA

A Basel egy, a hajrában esett találattal 1–0-ra nyert a német Frankfurt ellen – a svájci együttesnek egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutása, miután a párharc első találkozóján idegenben 3–0-ra legyőzte ellenfelét.

A TALÁLKOZÓ ONLIVE KÖZVETÍTÉSE IDE KATTINTVA OLVASHATÓ!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Wolverhampton Wanderers (angol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 1–0
(R. Jiménez 9. – 11-esből)
Továbbjutott: a Wolverhampton, 2–1-es összesítéssel
FC Basel (svájci)–Eintracht Frankfurt (német) 1–0 (F. Frei 88.)
Továbbjutott: a Basel, 4–0-s összesítéssel

KORÁBBAN
Sevilla (spanyol)–Roma (olasz) 2–0 (Reguilón 22., en-Nesziri 44.)
Továbbjutott: a Sevilla (a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el)
Bayer Leverkusen (német)–Rangers FC (skót) 1–0 (M. Diaby 51.)
Továbbjutott: a Leverkusen, 4–1-es összesítéssel

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (augusztus 10–11.)
Augusztus 10., 21.00, Köln: Manchester United (angol)–FC Köbenhavn (dán)
Augusztus 10., 21.00, Düsseldorf: Internazionale (olasz)–Bayer Leverkusen (német)
Augusztus 11., 21.00, Gelsenkirchen: Sahtar Doneck (ukrán)–FC Basel (svájci)
Augusztus 11., 21.00, Duisburg: Wolverhampton Wanderers (angol)–Sevilla (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik