Európa-liga: Sevillában örülnek az Újpestnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 16:49
Az As című spanyol sportlap beszámolója szerint a Sevilla FC-nél örülnek, hogy az Újpest FC lesz az ellenfelük a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójában.

A lap cikke kiemeli, utazási szempontból sokkal kedvezőbb, hogy budapesti ellenféllel találkozik a Király-kupa tavaszi ezüstérmese, mintha az azeri Neftci Baki otthonában kellene pályára lépnie.cikke kiemeli, utazási szempontból sokkal kedvezőbb, hogy budapesti ellenféllel találkozik a Király-kupa tavaszi ezüstérmese, mintha az azeri Neftci Baki otthonában kellene pályára lépnie.

Az esélylatolgatás szerint a Magyar Kupa-címvédő újpestiek szakmailag nem jelenthetnek nagy problémát a Sevilla számára, még néhány kulcsjátékos hiányában sem. Pablo Machín vezetőedző ugyanis pihenőt adott a világbajnokságon szerepelt dán Simon Kjaernek és argentin Gabriel Mercadónak, ezért az általa leginkább kedvelt ötvédős rendszer két belső embere valószínűleg nem futballozik a magyar csapat ellen.

A párharc első meccsét jövő csütörtökön 21.45-től rendezik a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban, míg a visszavágót egy héttel később Újpesten.

A cikk emlékeztet rá, hogy az Újpest egykori legendás játékosa és edzője, stadionjának névadója nem más, mint a városi rivális Real Betis néhai magyar sikeredzője, Szusza Ferenc.

Szusza 1971 és 1976 között irányította a sevillai együttest. Mint a szerző kiemeli, a magyar szakember volt az első, aki a csapatba állította a fiatal Rafael Gordillót, aki később a Betis klublegendája lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik